Bjarne Kim Pedersen

Sidst opdateret: 27. februar 2024
Bjarne Kim Pedersen

Beskrivelse:

BJARNE KIM PEDERSEN Født 1955. Uddannet som socialpædagog. Debuterede i 82 med digtsamlingen "Bag næste hjørne". Har rejst meget i Østeuropa, Ukraine, Balkan og Tyrkiet. Er kontaktperson for forlaget Ravnerock. Forlaget ejes af en andelsforening og har det formål at fremme nyere litteratur og kunst. Er tidligere aktivt medlem af Amnesty International. Han har været stærkt engageret i oplysning om krigene i Bosnien og Kosova. Oplysningsarbejde for forskellige humanitære organisationer. Skriver om undertrykkelsen af mennesker og deltager i debatten, men vil gerne kun skrive om kærligheden og andre glæder. Han er med sin kritik af den russiske krigsførelse i Tjetjenien blevet beskyldt for at støtte terrorisme, men maner i ord og tale til at bevare respekten for hinandens værdier og kultur. I kampen mod terrorismen må vi ikke miste vores demokrati. Eksperimenterer med kortform (haiku) på SMS og Twitter. Twitdigte på engelsk har været retwittet til over 900.000. Eksperimenterer med digtvideoer. Er oversat til ukrainsk, russisk, bosnisk (serbo-kroatisk), kinesisk, farsi, tysk og engelsk. Modtog april 2010 Vagn Predbjørns Fødselsdagslegat, Den Bosniske radio i Odenses ærespris 2016, Nordfyns Kommunes Kulturpris 2017,

Kontaktoplysninger:

Adresse: Egensevej 42, 5450 Otterup
Egense Mark
Land: Danmark Tlf: 64824939 Mobil: 41424939 E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

Lyrikere, BU-gruppen, Haikugruppen

Online Referencer:

Besøg mig på:

Sigøjner Dan

Da jeg i 2005 skrev Drengerøve, og Bøllevinger i 2009, brugte jeg min erfaring fra arbejdet med unge. På samme måde har jeg selv hørt de unge med en anden etnisk baggrund fortælle om problemerne. Mærke hvor ondt det gør på den enkelte, når de bliver udsat for racismen i Danmark. Vi må her i landet erkende, at vi ikke kan få plukket vores jordbær, uden der følger mennesker med. Mennesker som ligner os og som er forskellige. Lige som du og jeg er det. Historien om pinden og lorten har jeg selv brugt, som en sjov bemærkning blandt en gruppe drenge. Og når jeg tager den med i historien er det sikkert også som en slags pædagogisk selvransagelse. Vi bør nok som voksne, der arbejder med andre hver dag kigge i spejlet og se, hvad det er vi selv gør!

Samtidig er det også et ansigt i den dæmoniserende debat, hvor DF kandidater laver valgvideoer med polsktalende hjemmerøvere. Hvor vi taler om grænsebomme for at holde kriminelle østbander ude af landet. Hvor Danmark isolerer sig som en 'sig selv nok nation' i en globaliseret verden.

I bogen følger vi den unge rumæner Dan. Han forsøger at få en tilværelse i Danmark. Hans drøm er at få et arbejde og klare sig. Men det er svært når han ofte møder afvisning, racisme og ligegyldighed. Men der findes også varme her i landet.

Bogen er skrevet som nem-bog, så den også kan læses af folk, der læser dansk langsommere og sikkert ikke er de store bogslugere.

Bogforsidens illustrator: Ravnerock