Christian Jakob Daniel Dirksen

Sidst opdateret: 8. februar 2017
Christian Jakob Daniel Dirksen

Efter pensionering i 2009 fra et travlt job har jeg dyrket forfatterskabet og siden 2013 været forlægger og ejer af Forlaget Genspejling. Jeg har bl.a. skrevet fem bøger i 'Bjørnebandeserien' om politimanden Bjørn Bruhn og hans nærmeste medarbejdere. Det er ikke den klassiske detektivhistorie endnu en gang; i stedet bruger jeg spændingsgenren til fortællinger om menneskelige konflikter og dilemmaer, og hver bog handler på en eller anden måde om kærlighed, der ikke rigtig vil lykkes.
Den 16. december 2014 likviderede Dansk BiblioteksCenters (DBCs) anonyme eksterne konsulent Jacob Holm Krogsøe imidlertid med et pennestrøg min samlede forfatterprofil. Det skete på en eftermiddag, uden at han havde læst en eneste af mine bøger, men det har taget lang tid og krævet Folketingets Ombudsmands indgriben at få DBC til at udlevere hans navn. Trods fuld dokumentation afviser DBC at gøre uretten god igen ved at lade en lektør rent faktisk læse bøgerne, før de bliver vurderet. Dermed er forlaget lagt i kunstig koma, fordi alle fremtidige udgivelser på forhånd er omfattet af Jacob Holm Krogsøes litteraturfaglige overgreb.
Det har i sig selv været lidt af en spændingsroman at dokumentere, hvordan kultursystemet i Danmark svigter, når en så afgørende institution som DBC benytter sit monopol til uantastet at begå overgreb mod forfattere som mig. Det er interessant at deltage i sådan en kulturkamp, og det sidste kapitel er nu skrevet i dokumentarkrimien 'DBC-sagen', som kan købes eller lånes ved bibliotekerne både i trykt udgave og som e-bog.
Indsatsen fortsætter på at sikre alle forfatteres udgivelser en i det mindste nogenlunde etisk behandling hos DBC, uanset om forfatterne udgiver hos de store etablerede forlag eller ej.

E-mail: forlag@genspejling.dk CVR: 35118330

De skønlitterære