Find oversætter

INGER CHRISTENSEN – CIKADERNE FINDES

Forfatterportrætter på film – en foredragsrække med filmforevisninger

Inger Christensen blev flere gange nævnt som kandidat til Nobel-prisen, men gled ved sin død ind i rækken af forfattere, som er sikret udødelighed ved, at de aldrig nåede at få prisen. Her er hun bl.a. i selskab med en anden dansk verdensberømthed, Karen Blixen, og med den argentinske forfatter Jorge-Luis Borges. Hvor Jytte Rex’ film altid er meget billedrige, opdagede hun under arbejdet med Inger Christensen-filmen, at det her snarere var en udfordring at ”rense” billedet, fordi hendes ansigt og sprog er billedet. Inger Christensens sproglige univers efterlader altid læseren med en følelse af, at der er mere og stadigt mere at gå ind i. Hendes tekster åbner sig på en ny og anderledes måde for hver gang, man fordyber sig i dem. Filmen er trofast mod denne følelse.

Instruktør Jytte Rex introducerer filmen. Der er mulighed for diskussion med instruktøren efter forevisningen.

 

 

Foto: udlånt af DFI

Underviser(e)

Jytte Rex

Jytte Rex er filminstruktør og billedkunstner. Hendes film er et brud med den konventionelle, litterære fortælleform og med industrifilmens fordrivelse af mennesket. Da hun i 1972 debuterede som både filminstruktør, forfatter og billedkunstner tog hun udgangspunkt i sit eget og andres familiealbum, hvor mennesket endnu har en skæbne og en historie. Hun udforsker filmkunstens rige visuelle muligheder i spillefilm som Planetens spejle (1991) og Silkevejen (2004). Hun har også visualiseret to noveller af den argentinske forfatter Jorge Luis Borges i den Bodil-præmierede Den erindrende (1985). Hun har desuden skabt portrætfilm om sine yndlingskunstnere, forfatteren Inger Christensen, komponisten Pelle Gudmundsen-Holmgreen, arkitekten Henning Larsen og billedkunstneren Palle Nielsen, hvoraf sidstnævnte udmærkedes med Det Danske Filmakademis Robert-pris.

Som billedkunstner har Jytte Rex bl.a. udstillet på bl.a. Biennalen i Sydney, Arteder i Bilbao samt på Glyptoteket og Kobberstiksamlingen. Hun har desuden haft separatudstillinger i Edinburg, Berlin og Stuttgart og har skabt udsmykninger til Teologisk Fakultet og Den Arnamagnæaniske Samling ved Københavns universitet samt til Forskningscenter for Idræt ved Århus universitet. Hendes billedkunst kan også ses i bogen Dobbeltgænger (2007)

Jytte Rex er prisbelønnet med Thorvaldsen-medaljen, Eckersberg-medaljen, Skovgaard-medaljen og Statens Kunstfonds livsvarige ydelse siden 1999

Tilmelding

Fortryd

Alle felter skal udfyldes

2004 - 2018 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte