Illustrationer

Forlæggerforeningen har i august 2003 udformet to standardkontrakter på illustratorområdet.
Begge kontrakter bør gennemarbejdes og omformuleres inden underskrift.

Illustratorgruppen har gennemgået de to kontrakter – som de betegner som “den slemme” og “den værre” – og udfærdiget en version til hver, hvor det angives, hvad der skal slettes, og hvad der skal indsættes. Pt. har foreningen dog kun den ene kontrakt tilgængelig i elektronisk form:

Forlæggerforeningens modelkontrakt for illustrationer

Illustratorgruppen har udfærdiget et sæt leveringsbetingelser med en opgavespecifikation, som man som illustrator kan anvende som ordrebekræftelse over for forlag og andre kunder:

Illustratorgruppens leveringsbetingelser

Tjekliste vedr. e-bogskontrakter for illustratorer 2014

Bidrager du til andres værker – fx illustrationer i digitale læremidler eller andet – se også her:  Bidrag til samleværker

2004 - 2017 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte