Find oversætter

L-Styrelsen

L-styrelsen

Lyrikergruppens ledelse, L-Styrelsen, arbejder under Dansk Forfatterforenings bestyrelse for at forbedre lyrikernes økonomiske, juridiske, trykte og digitale vilkår.

Nyheder af interesse for foreningens forskelligartede fortællere samles og sendes via DFF’s nyhedsbreve til medlemmerne, emner specifikt af relevans for lyrikerne i foreningen præsenteres hér på L-gruppens side [link], og gennem foreningens kursusudvalg arbejdes løbende på at etablere kurser specielt for lyrikere.

L-Styrelsen består pt. af:

Jeg hedder Kirsten Marthedal og har siden marts 2016 været forkvinde for Lyrikergruppen i Dansk Forfatterforening. Ud over at skrive og optræde, skaber jeg begivenheder for litteraturen, herunder møder mellem litteraturen og andre kunstarter som musik og billedkunst.

I L-Styrelsen arbejder vi for dem der udgiver lyrik og for lyrikkens vilkår og synlighed. Billedet er taget af Nanna Gyldenkærne på hovedbestyrelsens årlige strategiseminar 2016. Cyklen tilhører Vallekilde højskole. Et symbol på lyrikkens beskaffenhed. Det kræver godt bentøj at bringe lyrikken ud, til gengæld er det godt for miljøet.

 

 

 

 

Cindy Lynn Brown er L-Styrelsens næstformenneske.

Jeg har udgivet seks digtsamlinger og en roman og en masse mærkelige tekster til antologier og projekter. Jeg er glad for at kaste mig ud i kollektive skrivesamarbejder og i cross-over mellem tekst og andre kunstarter. Mine tekster kredser ofte om verden – dens skønhed, rædsel og små og store absurditeter. Jeg skriver pt. om søvnløshed, men har generelt ret svært ved at holde mig til ét emne ad gangen.

efteråret 2017 Dealbreakerhver nat smadrer jeg mit ansigt med bølger (forlaget Spring)

 

 

 

 

 

Knud Steffen Nielsen er forfatter, digter og grafiker/kunstmaler. Han er styrelsens nestor, ham der spørges til råds eller giver råd om stort og småt.

Af litterære og andre bedrifter kan nævnes:

De 3 af 4 seneste bøger er alle nomineret til BETprisen, Weekendavisen.
Honoreret af Statens Kunstfond og Litteraturrådet
Bestyrelsesformand for Arkiv for Ny litteratur, Hald Hovedgaard frem til 2016.
Bestyrelsesnæstformand i bestyrelsen for Det danske Forfatter-og Oversættercenter,  Hald, fra 2001 til nu

Sidder i bestyrelsen for Forfatterforeningernes legatudvalg
Sidder i styrelsen for Lyrikerne i Dansk Forfatterforening
Sidder i komiteen for Albertineprisen
Sidder i bestyrelse for Limfjordsegnens Litteratursamvirke fra 2016

2014 Det internationale web-magasin: Diogene..solonummer om Knud Steffen
2004Litteratur om KSN: Apparatur om litteraturen i Danmark efter 2000 af Kamilla Löfström.
2006 Bogens Verden, portrætartikel om KSN
2006 I DR Kulturnyt: Lars Bukdahls portræt af et temperament (Toppilot)
2014 Bidrag til Studi Germanici, en antologi om Franz Kafka, Universitet i Rom

Den ny samling, Derfor står jeg frem nu, og de senere bøger er en poetisk undersøgelse af skæbne, vilkårlighed, kort sagt det fatale og opdaterede etiske spørgsmål som følge af den teknologi, udviklingen stiller til rådighed

Senest 2017 UDVALGTE DIGTE

 

René Sandberg
Troldmand,
analogt til stede,
digitalt fraværende.

 

 

 

 

Jesper Lützhøft er oprindeligt musiker, klassisk guitarist, men har i løbet af sin tid også bestredet en del administrative eller kunstneriske lederstillinger. Han var den første leder af Den Anden Opera, har været musikproducent mm. i DR, chef for Odense Symfoniorkester og er nu kunstnerisk leder af Athelas Sinfonietta.

Debuterede som skrivende i 2012 med teksten til operaen Angelo af komponisten Lars Klit og har siden udgivet 6 bøger, heraf 4 digtsamlinger og en Parlør. Har desuden et par operatakster på samvittigheden hvoraf en er ved at blive sat i musik.

Eksempler på tekster kan ses her: finkultur.dk

Han er forholdsvis traditionel i anslaget og bøvler med den der roman, som alle gør det. Senest er han i denne lille artikel stået frem som selvudgiver. Og hér fortæller han om omkostningerne ved at blive forfatterforlægger.

 

Niels Roed 

Jeg er født 1948, digte i Hvedekorn, oversat fire bøger fra svensk til dansk,

2014 Skoletæsk-og lærernes ulovlige lussinger, 143 personlige beretninger fra 1880 til 1980,
2016 debut-digtsamling Verden har åbnet sig for mig

For tiden arbejder jeg med en lyrisk problematik, som jeg har prøvet at formulere i en tekst:

 

 

 

Bliv væk fra mig, alle I ord; jeg vil ikke vide af jer; I er for aggressive; jeg kan ikke høre, hvad jeg selv er i gang med at tænke; I respekterer mig ikke; I er ligeglade med mig og mine tanker;

Bliv væk fra mig, alle I ord; I oversvømmer mig, så jeg ikke kan nå at forstå jer; min hjerne er ved at sprænges; jeg tænker kun på ét; at flygte et sted hen, hvor jeg kan blive fri for jeres uophørlighed;

 

René Rasmussen skriver digte m.m.

Er i redaktionen på Dansk Forfatterforenings blad Forfatteren og kæmper for at lære at spille guitar.

Publicerer snart en større bog om digte i vor samtid.

 

 

 

 

 

Claus Willumsen er 1. suppleant i L-Styrelsen.

Har udgivet 4 bøger med lyrik. Herudover har han udgivet noveller og romaner.

Nyeste skud på bogtræet er den lyriske roman Indgange (2017), som vel sagtens kan betragtes som ét langt digt.

Han kæmper med næb og griffel for at få gjort lyrikken til den platform, hvor mennesker kan mødes som supertankere i nattens togkupé; et sted, hvori mennesket kan hidkalde det patetiske (i betydningen: Det Følelsesladede). Og slippe afsted med det…

 

“Subjektiv tid;

den tid det tager tale

at finde vej fra A til B

uden at give mening.”

       fra digtsamlingen “Konfigurationer” (2015)

 

Louise Juhl Dalsgaard

Louise Juhl Dalsgaard der har været en del af Lyrikstyrelsen siden marts 2016. Hun har fire lyrikudgivelser bag sig og debuterer til august som romanforfatter med bogen “Det dér og dét der,” der udkommer på Forlaget EC Edition.

Louise kæmper for litteratur, der er på tværs. Hun holder af bøger, der opfører sig som skrigende børn i butikskøen, der VIL have en slikkepind. Hun elsker digte og romaner, der insisterer på det umulige, det uforudsigelige, det urimelige. Litteratur, der er for meget, for lidt eller for kert. Allerbedst synes hun om den modige litteratur. Den, der tør give op men som alligevel bliver ved. Som en sorg, man aldrig kommer over, og som man lever med – selvom man ikke kan.

Louise er til daglig underviser og redaktør ved forlaget 365TEKSTER, der udgiver litteratur på alle andre måder end i bøger, det kan være på pizzabakker, bycykler eller forklædt som en frø. Hun holder også foredrag og går ture med sin hund, Mumrik.

Og så skriver hun. Hver dag. Mindst!

 

Adil Erdem (2. suppleant)

Adil Erdem, 2. suppleant og digter.

 

 

 

 

 

 

kenneth krabat, L-gruppens web-admin

Kenneth Krabat er en kæmpe løgnhals, intet er for småt at lyve om, intet for stort. Digtningen om virkeligheden er virkeligheden, høres han ofte citere fra sine scener – ikke digtet i sig selv. D’nu hed hans 28. digtsamling da også. Den fik i øvrigt forrygende omtale. Godt godt godt, sagde f.eks en forbipasserende på Gl. Kongevej i København, godt 25 skridt fra det berømte værtshus 90’eren, i udadgående retning. Helt naturligt gik han efter.

For tiden sætter han strøm til L-gruppens bagland og får strøm igen. Tænke sig, at et fællesskab kan være en evighedsmaskine?!”

 

udgivelser 2017

dramatik HÅRDT OMTALTE FJERKRÆ (forlaget Se, sne!)
digte ROSSO.NIENTE. (Kipple Officina Libraria, Italien)
essay, redaktion Stolt Gasbrænder På Tre Ben – tre slovenske digtere i dansk oversættelse
(forlaget Se, sne!)

2004 - 2018 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte