Mich Vraa

Sidst opdateret: 19. september 2017
Mich Vraa

Jeg er journalist (DJH) fra 1979 og forfatter og skønlitterær oversætter på fuld tid siden 1995. Jeg har skrevet en snes bøger, romaner, børne- og ungdomsbøger og oversat mange hundrede titler fra engelsk, fransk, svensk og norsk. I 2013 skrev jeg en single - en kort digital bog - om mine oplevelser som oversætter af Dan Browns seneste roman INFERNO. Singlen havde titlen INTERNO og udkom på forlaget Zetland. Jeg er modtager af Dansk Oversætterforbunds Ærespris 2014 og Otto B. Lindhardt Prisen 2017.

After working for over fifteen years as a newspaper reporter, I became a full time writer and literary translator in 1995. I have written about twenty novels and books for children and young adults. 2013 I published a digital single describing my experiences when translating Dan Brown's latest novel, INFERNO. The single is called "INTERNO - a farewell to Dan Brown" and has been published in Denmark (Zetland) and Finland (Longplay).

Adresse: Elisabeths Allé 35, 5250 Odense SV
Dalum
Land: Danmark Tlf: 22479888 Mobil: 22479888 E-mail: michvraa@gmail.com

Dansk Oversætterforbund

Oversætter fra:

Amerikansk, Engelsk, Fransk, Norsk (bokmål), Svensk

Oversætter til:

Udgivelser

Flere udgivelser

Seneste udgivelse: Mich Vraa: HAABET Forlag: Lindhardt og Ringhof Udgivelsesår: 2016

Jeg havde i 2016 mere end 900 titler på bibliotekerne. Jeg har oversat Hemingway, alt på dansk af Johathan Franzen, John Williams, Anthony Doerr, Annie Proulx, Hanif Kureishi, Nick Cave, Jeffrey Eugenides, Conn Iggulden, Tom Wolfe, Don DeLillo, Ed McBain, Elmore Leonard, Magnus Mills og flere hundrede andre.

In 2016, I had more than 900 different titles in the Danish public libraries. I have probably translated over a thousand by now, among them works by Ernest Hemingway, all Johathan Franzen’s books, John Williams, Anthony Doerr, Annie Proulx, Hanif Kureishi, Nick Cave, Jeffrey Eugenides, Conn Iggulden, Tom Wolfe, Don DeLillo, Ed McBain, Elmore Leonard, Magnus Mills, James Meek, Dennis Lehane og hundreds of others