Legater

Dansk Forfatterforening administrerer hæders- og ansøgningslegater. Ansøgningslegater bliver både slået op på denne side og i Forfatteren med ansøgningsfrist i foråret.

Aktuelle legater

Ellen og Nils Nilssons legat
Legatet uddeles til en langvarigt syg og økonomisk trængende forfatter. Legatet kan uddeles til samme person flere år i træk. Legatnyderen skal i alle tilfælde kunne dokumentere sin sygdom ved at indsende lægeerklæring.

Til uddeling i alt: 15.000 kr.

Direktør J.P.Lund og hustru, f. Bugges legat
Legatet anvendes som understøttelse til skønlitterære forfattere, der ikke er fyldt 35 år.

Dansk Forfatterforenings legatudvalg indstiller til dette legat ultimo marts, og en eksterne bestyrelse foretager den endelige uddeling i foråret 2018. Legatportionen forventes at være på ca. 6.000-7.000 kr.

Folk, der har kendskab til personer, som opfylder betingelserne, opfordres hermed til at rette henvendelse til de pågældende og oplyse dem om legaterne og ansøgningsfristen.

Ansøgningsfrist 27. februar 2017.

Begge legater kan kun søges elektronisk via efond.dk.  Ansøgningsskemaet er ikke længere tilgængeligt.

Vejledning til hvordan du søger via efond.dk, finder du her

For begge legater gælder det, at der kun sendes svar til de ansøgere, der får tildelt legatmidler.

Tidligere legatuddelinger

Uddeling af Årets fagbogspris 2016

Årets fagbogspris 2016 blev overrakt i Dansk Forfatterforenings smukke lokaler af Den Faglitterære gruppe. Prisen gik til Søren Ryge. Se billederne fra prisoverrækkelsen her.

Legatuddeling sommer 2016

Torsdag d. 16. juni fejrede vi, ved en reception, uddelingen af tre af foreningens hæderslegater.
Simon Fruelund modtog Henrik Pontoppidans mindefond, motiveret af formand for Pontoppidan selskabet Johan Rosdal. Læs motiveringen her.
Puk Damsgaard modtog Drassows legat, motiveret af forfatter og legatudvalgsformand Kristian Himmelstrup på vegne af Tom Buk-Swienty. Læs motiveringen her.
Sidsel Falsig Pedersen modtog et legat fra Harald Kidde og Astrid Ehrencron-Kidde samt Peder Jensen Kjærgaard og hustrus fond, motiveret af litteraturkritiker Mai Misfeldt. Læs motiveringen her

Foreningens hæderslegater 2015

I Dansk Forfatterforenings smukke lokaler fandt den årlige prisuddeling sted torsdag d. 18. juni 2015.

Peter-Clement Woetmann modtog Harald Kidde og  Astrid Echrencron-Kidde og Jens Peder Jensen Kjærgaard og hustru fond, og Peter Bejder modtog Drassows legat.

Zinklarprisen 2013

Klaus Rifbjerg modtog Zinklar prisen den 22. november 2013.Klaus Rifbjerg blev i den forbindelse interviewet af Peter Adolphsen, og Carsten Dahl improviserede på klaver.

H. C. Andersen Legat 2013

Den 2. april 2013 modtog Jens Blendstrup Dansk Forfatterforenings “H. C. Andersen Legat”.

2004 - 2017 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte