Sotirios Souliotis

Sidst opdateret: 20. december 2016
Sotirios Souliotis

Jeg er cand.fil i græsk og har også bachelor i socialt arbejde. Jeg oversætter skandinavisk litteratur siden 1996. Samtidigt har jeg arbejdet bl.a. i Grækenlands Ambassade i Kbh som pressemedarbejder og oversætter, ligeledes i Benins Ambassade i Kbh, og har lang erfaring med oversættelse (dansk, norsk, svensk til græsk og omvendt, samt litauisk til dansk, litauisk til græsk). Desuden har jeg været med til at organisere litterære arrangementer mellem DK og GR, som f.eks. "Tre danske digtere: Nicolaj Stochholm, Lone Hørslev, Naja Vucina Pedersen" i maj 2013 i det Danske Institut i Athen, Grækenland og bliver inviteret til at holde foredrag om forskellene mellem skandinavisk og græsk litteratur og andre relative emner. Jeg har oversat 2 værker fra litauisk til dansk: 1) Digtsamlingen "Fingre", af Neringa Abrutyte, forlaget Politisk Revy, Kbh, DK og 2) "Mens vi venter på blikkenslageren", litauiske esseister, forlaget Politisk Revy, Kbh DK. Desuden har jeg oversat bogen "Når vikingerne mødte Afrodite. Danmark-Cypern" fra græsk til dansk, forlaget "En typois", Nicosia, Cypern (den skulle være tosproget).

Adresse: Baggesensgade 10, 3tv, 2200 København N Land: Danmark Tlf: 25397663 E-mail: sotsouliotis@yahoo.com

Dansk Oversætterforbund

Oversætter fra:

Dansk, Græsk, Litauisk

Oversætter til:

Dansk, Græsk, Litauisk

Udgivelser

Flere udgivelser

Seneste udgivelse: “Den man elsker”, Therese Philipsen
Forlag: Kyriakos Papadopoulos, Grækenland
Udgivelsesår: 2013

Liste over oversatte værker fra dansk til græsk:

”De måske egnede”, ”Kvinden og aben”, ”Den stille pige”, ”Elefantpassernes børn”, Peter Høeg, forlaget Psichogios, Athen, Grækenland.

”Om natten i Jerusalem”, Birgithe Kosovic, forlaget Kedros, Athen, Grækenland.

”Fra lufthavn til lufthavn”, Rubén Palma, forlaget Hestia, Athen, Grækenland.

”Grønt støv”, Sara Blædel, forlaget Psichogios, Athen, Grækenland.

“Den man elsker, Therese Philipsen, forlaget Kyriakos Papadopoulos, Athen, Grækenland.

Udvalgte digte af Inger Christensen, Pia Tafdrup, Pia Juul og Narcisa Vucina, tidsskriftet ”Poiisi”, nr. 25, 26, Athen, Grækenland.

”Lollapalooza” og ”Onsdag formiddag hos Annette”, Jan Sonnergaard og ”Stjernehimlen”, Naja Marie Aidt, tidsskriftet ”Dekata”, Athen, Grækenland.

”Tyrken”, Niels Hav, tidsskriftet ”Porfyras”, Korfu, Grækenland.

Udvalgte digte af Nicolaj Stochholm, Lone Hørslev og Naja Vucina Pedersen, tidsskriftet ”Dekata”, Athen, Grækenland.

“Når vikingerne mødte Afrodite: forhold mellem Danmark & Cypern”. Forlaget “En typois”, Nicosia, Cypern (tosproget udgave).

Derudover:

”Fingre”, Neringa Abrutyte, digtsamling, forlaget Politisk Revy, København, Danmark (fra litauisk til dansk).

”Mens jeg venter på blikkenslageren”, antologi af litauiske essayister, forlaget Politisk Revy, København, Danmark (fra litauisk til dansk).

”Bamsen Panda og den Bestjernede Føl”, forlaget Ikalvis, Vilnius, Litauen (fra litauisk til dansk).

“Egle, slangernes dronning”, forlaget Kronta, Vilnius, Litauen, (fra Litauisk til dansk).