Stine Bitsch-Larsen

Født: 1918 i Nørre Snede. Debut: Hedens brød (1983). Jeg er født i Nørre Snede og vokset op i en præstegård i Vinding-Vind syd for Holstebro, hvor min far var præst. Uddannet på henholdsvis Århus og Københavns musikkonservatorier som organist og statsprøvet musikpædagog i 1950. Efter nogle år som lærer med undervisning af børn med læsevanskeligheder, fik jeg uddybet min interesse for god børnelitteratur, hvor sprogets rytme og den gode historie kan give børn læselyst og mod og vilje til at overvinde et ordblindehandicap. Blev i årene 1979-89 uddannet som maler og grafiker og udstillede i Norge og Danmark. Jeg har illustreret mine bøger og bøger af Asger Baunsbak-Jensen, udgivet på Poul Kristensens Forlag. Fra 1980-85 arbejdede jeg med historien om de indkaldte sydtyskere fra Pfalz, Würtemberg, Hessen, Baden-Durlach og andre sydtyske lokaliteter. Præsenterede et billedmateriale sammen med min kunstbog om kartoflen, Hedens brød, 1983, Poul Kristensens Forlag. Skrev sammen med forfatteren Jørgen Nielsen De sydtyske kolonisters bosættelse på den jyske hede, 1984, Forlaget Census. At jeg selv nedstammer fra de fordrevne tyskere, som slog sig ned på heden, har naturligvis skærpet min interesse. Siden har jeg været optaget af emnet, og arbejdet resulterede i romanen På kongens befaling, som kom på Lohses Forlag i 2004. Se værklisten nedenfor. Foto: David Blazek (fra Gammelfestivalen Død og hygge på plejehjemmet, på Frederiksberg, oktober 2014).

Adresse: Kirsebærhaven 4 N, 3520 Farum Land: Danmark Tlf: 44 95 12 71 E-mail: stinebitsch1@gmail.com

Seniorgruppen, BU-gruppen

Udgivelser

Flere udgivelser