Susie Haxthausen

Sidst opdateret: 14. april 2018
Susie Haxthausen

I de senere år, først og fremmest eventyrdigter og fortæller.

Adresse: Nørrevangsvej 87, 4581 Rørvig Land: Danmark E-mail: susiehx@gmail.com

De skønlitterære

Udgivelser

Seneste udgivelse: Vi var engang – på Lodsoldermandsgården
Forlag: Forlaget Underskoven
Udgivelsesår: 2016

2010: Leder af ugekursus på Nordisk Fortællerseminar på Gotland.
2004 og frem: Medlem af den dansk-svenske fortællergruppe Beretterakademiet. Interne seminarer med bl.a. Anders Granström, Brian Hansen, Jan Blake og Jens Arentzen. Indtil oktober 2010 har jeg optrådt på 204 skoler, biblioteker og fortællerscener, ved private og offentlige arrangementer, i foreninger, radio og TV med egne historier og digte.
2002-04: En række kurser i mundtlig fortælling, i Dansk Forfatterforenings regi. Undervisere var Ulla Ryum, Christina Claesson, Kirsten Tonsgård, Kathrine Faber, og først og fremmest Vigga Bro.

2017: Øst for Vesterhavet (antologi), Foreningen Litteratur
2016: Vi var engang på Lodsoldermandsgården, Forlaget Underskoven
2012: 117 stemmer (antologi), Forlaget Epilog
2009: Artikel i Dansk Forfatterforenings medlemsblad Forfatteren: ”Spring ud af bogen!”
2004: Medvirkende i antologien ”Med alderen.” Redaktør Sabine Celeste Svendsen. Aschehoug.
2003: Medvirkende i antologien ”Nu kan Hald være mere end nok” Hald Hovedgaard.
2002: Medvirkende i bogen om danske børnebogsillustratorer ”Landet længere væk” Høst & Søn.
1998: Redigering af Elisabeth Levys “Et dukkehus i Nyhavn,” Borgens forlag. Udg. post mortum.
1998: Børnebogen “Drengen som elskede at klatre i træer”, Borgen.
1993: “noget af – Historien om Forældre og Fødsel. Dansk Institut for Klinisk Epidemiologi.                          Udgivet 2017 som e-bog på Lindhardt & Ringhof.
1993: Romanen “Mette død og borte”, Hekla. Også udgivet som lydbog.
Udgivet 2017 som e-bog på Lindhardt & Ringhof
1991 og frem: Diverse kronikker, tidsskriftsartikler m.m.
1987: WHO/EUROs lægemiddelprogram. Rap¬porten “15 lives with tranquil¬lizers,” i samarbejde med Professor M.N.G. Dukes.
1987: Medvirkende i M.E.Vartanian et al. ”Tranquillizing Drugs” om brug af nervemedicin i Europa. Elsevier Science Publishers.
1985: Romanen “Disse blå øjne”, Hekla.
1978: “Dig og mig og vi tre”, Gyldendal. Oversat til svensk. Udgivet 2017 som e-bog på Lindhardt & Ringhof.

Film og video
1989: Tegnefilmen “Take Care”, for WHO/EURO. Animation Jannik Hastrup.
1987: Video om salg af lægemidler: “Good morning Mrs Dealer”; manu¬skript i samarbejde med farmaceut Inga Lunde, for WHO/EURO.
1985: Video om medi¬¬¬cin¬misbrug: “What would you do for Inger?”, ¬for WHO/EURO.
1980: Produktion, manuskript og instruktion af filmen “Dig og mig og vi tre” (Udlejn.S¬FC¬).
1974: Filmen “Vi føder vores barn”, manuskript og instruktion (Udlejn.S¬FC).