Dorthe Enger

Sidst opdateret: 29. august 2019
Dorthe Enger

Beskrivelse:

Dorthe Enger er forfatter, debattør og foredragsholder – foruden dette er hun også lektor og cand.mag. i engelsk, religion og filosofi og har en master i gymnasieledelse.
Dorthe Enger had udgivet to bøger om religionskritik på forlaget Systime: Religionskritik fra 2013 og Perspectives of Religious Criticism - the Challenge of Globalization fra 2016.
Dorthe Enger holder foredrag og er aktiv i danske aviser som fx Berlingske, Kristeligt Dagblad med kronikker, artikler, indlæg. Emnerne er religiøse, filosofiske, kulturelle og pædagogiske, med fokus på religionskritik, ungdomskultur, dannelse og pædagogik.

Kontakt Oplysninger:

E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

Faglitterære gruppe

Online Referencer:

Forlag: Systime Udgivelsesår: 2019

Mystik

Denne bog belyser mystik i fortid og nutid med udgangspunkt i disse temaer:
• Mystik som fænomen
• Mystik som ritual og fortælling 
• Mystik og kultur
• Mystik og videnskab
Bogen er rettet mod religionsfaget i de gymnasiale uddannelser, mod kristendom/religion på læreruddannelsen og mod læsere med interesse for emnet. Bogen kan anvendes i et tema om mystik i undervisningen. Den kan også indgå i en bredere sammenhæng i forbindelse med narrativerne omkring buddhismens, kristendommens og islams religionsgrundlæggere. Endelig kan mystikkens forskellige roller i religionerne også give anledning til en sammenligning af diskurser inden for religionerne og religionerne imellem.