Rakel Haslund-Gjerrild

Sidst opdateret: 21. februar 2019
Rakel Haslund-Gjerrild

Kina og Bornholm er de to væsentligste geografiske kerneområder i mit skøn- og faglitteræreforfatterskab. Jeg debuterede i 2016 med novellesamlingen Øer på forlaget Kronstork. Siden har jeg opdateret og genskrevet 8. udgave af Turen går til Kina, Politikens forlag. Jeg skriver på en historisk roman og en rejseessaysamling - og forsøger mig udi min første oversættelse af en kinesisk kortroman.

Adresse: Stefansgade 67, 2. tv,, 2200 København Land: Danmark Tlf: 42754911 E-mail: Klik for at se e-mail

De skønlitterære

Forlag: Politikens forlag Udgivelsesår: 2017

Turen går til Kina, 8 udg.

Skrevet sammen med Preben Hansen (f. 1956), journalist og rejsebogsforfatter

Bogen dækker Beijing, Xi'an og Den Gule Flod, Silkevejen, Sichuan, Chongqing og Yangtze-floden, Shanghai, Nanjing, Suzhou, Hangzhou og Anhui, Yunnan, Guizhou og Guangxi, Hongkong og Macao samt Tibet. Bogen giver indblik i dagligdagen i Kina og forklarer landet politiske og historiske problemstillinger. En række artikler går bag om kunst og kultur, mad og drikke, befolkning og samfund, natur og geografi.