Max Ulrich Klinker

Sidst opdateret: 2. december 2023
Max Ulrich Klinker

Beskrivelse:

Max Ulrich Klinker, født i oktober 1965 på Frederiksberg og opvokset primært i Østerbrogadekvarteret i København, er uddannet civilpilot og jurist. Tidligere pilot i SAS. Forinden pilot i andre luftfartsselskaber med bl. a. operationer i Afrika, og desuden flyveinstruktør. Holder dansk og fransk advokatbeskikkelse. Bosat i Sydfrankrig gennem en snes år, tidligere i indre København og Hellerup.

Er forfatter til adskillige skønlitterære tekster, artikler og essays. Debuterede i 2011 med novellesamlingen SMAK.

Forfatterportræt - se nedenfor (links)

Kontaktoplysninger:

Mobil: 0033671369955 E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

De skønlitterære

Besøg mig på:

Forlag: EC Edition Udgivelsesår: 2011

SMAK – Novellesamling

SMAK er en samling noveller, der fortæller om længslen og en søgen efter mening, der for den enkelte ender med et aktivt valg. Det kan være et positivt vendepunkt, men som også får konsekvenser for de nærmeste. Det er eksistentialistiske skæbnefortællinger, hvor hybris og nemesis spiller en stor rolle.

SMAK rummer spændende tænksomme og eftertænksomme moraler og problemstillinger, der kan filosoferes over. Der er stemning, atmosfære og stil. Novellerne er et åndehul og en oase i nutidens hastige billedstrøm. SMAK henviser til det franske ord for et pludseligt kys (fr. smack), man ikke vil slippe.

* * *

NORDJYSKE: “SMAK er en debutsamling med klassisk format. Den ligger for nogles vedkommende i forlængelse af Thomas Manns novellekunst, bag andre rumsterer Somerset Maughams fashionable miljø. Under alle omstændigheder er Max Ulrich Klinker en fremragende stilist.”

KRISTELIGT DAGBLAD: "Vi er langt fra litterær ”small-talk”. Det er dybt eksistentielle anliggender, Klinker er ude i. Undertiden destruktive, i hvert fald formende. Med en afslappet selvfølgelighed foregår historierne i såkaldte bedre kredse og ofte med et vist internationalt udsyn."

BIBLIOTEKERNE: "Vi forstår personerne under huden, og vi ser tydeligt gennem fortællerens øjne. Temaet er det eksistentialistiske, undersøgelsen af menneskesindet det centrale."

Bogforsidens illustrator: Anne-Lone Krog Møller (maleri af Dan Frøjlund)

Udgives som bog, e-bog og indlæst lydbog (indlæst af Paul Becker)

Udgivelsesdato: 16. oktober 2011

SMAK Novellesamling omtalt på BOG.NU

Læs uddrag af novellerne her (link)

SMAK Nice, den franske Riviera

 

To af SMAK´s nouveller En Nekrolog og Démon de Midi er henlagt til Cours Saleya (blomstermarkedet) i Nice