Søren Staal Balslev

Sidst opdateret: 27. juni 2022
Søren Staal Balslev

Beskrivelse:

Søren Staal Balslev, f. 1977, studerede litteraturvidenskab ved Syddansk Universitet (mag.art., 2006) og er ph.d. i moderne amerikansk litteratur fra Københavns Universitet med en afhandling om apokalypsen i Don DeLillos forfatterskab (2012). Han har undervist på RUC, CBS og KUA og gennem 10 år været fast tv-anmelder for Weekendavisen (2006-2016). Efterfølgende filmanmelder og kulturskribent for bl.a. Jyllands-Posten, Heartbeats og Berlingske.

Søren debuterede som romanforfatter i 2019 med sygdomsdystopien De rensede. Hans næste roman, Daggry, udkommer efteråret 2021.

Kontaktoplysninger:

Medlem Af:

De skønlitterære

Online Referencer:

Besøg mig på:

Forlag: DreamLitt Udgivelsesår: 2021

Daggry

Frederik har det hele: en smuk kone, en sund og selvfed teenager, succesfulde rødvinsvenner, en fremtidssikret tilværelse som IT-sikkerhedskonsulent og et middelklasseslot midt i Jægerspris … og han hader det. Til trods for bevidstheden om en alarmerende global fremtid fortsætter danskerne uanfægtet livet, som det altid har været, bedøvet af småborgerlige problemstillinger, åndelig dovenskab og meningsløse pensionsdiskussioner. Men hvad kan en enkelt mand gøre for at vække livsgnisten i en hel nation? Frederik har en idé, og bevæbnet med sin viden om IT-infrastrukturen og et drabeligt gåpåmod påbegynder han det store arbejde – koste, hvad det vil.

“virkelig morsom og ret uhyggelig historie om civilisationens sammenbrud (…) Den spidder kommende verdensomstyrteres umanerlige hykleri”
Lektørudtalelse, DBC
________________________________

“Romanen er velskrevet, tankevækkende og spændende. Balslev har et imponerende skarpt blik på det moderne menneske og han skriver præcist og dejlig bistert. Ondskaben driver ned af væggene (…)”
Frk. Borch anbefaler (link)
________________________________

“(…) en roman, der i den grad prikker til det moderne menneskes livsførelse med klimaangst på den ene side og trangen til den ultimative livsnydelse på den anden. Med en meget skarp pen skaber han karakterer, som er mere end genkendelige, og som er helt tæt på os alle (…) Bogen greb mig fra start (…) Det der gør bogen virkelig god og spændende er netop balancen mellem det gale og det geniale (…) Søren Staal Balslev kan virkelig skrive, som i virkelig. Sproget er sprudlende flot og karakter- og miljøbeskrivelser sidder lige i skabet.”
Anettes litteratursalon (link)