Søren Staal Balslev

Sidst opdateret: 27. juni 2022
Søren Staal Balslev

Beskrivelse:

Søren Staal Balslev, f. 1977, studerede litteraturvidenskab ved Syddansk Universitet (mag.art., 2006) og er ph.d. i moderne amerikansk litteratur fra Københavns Universitet med en afhandling om apokalypsen i Don DeLillos forfatterskab (2012). Han har undervist på RUC, CBS og KUA og gennem 10 år været fast tv-anmelder for Weekendavisen (2006-2016). Efterfølgende filmanmelder og kulturskribent for bl.a. Jyllands-Posten, Heartbeats og Berlingske.

Søren debuterede som romanforfatter i 2019 med sygdomsdystopien De rensede. Hans næste roman, Daggry, udkommer efteråret 2021.

Kontaktoplysninger:

Medlem Af:

De skønlitterære

Online Referencer:

Besøg mig på:

Forlag: Kandor Udgivelsesår: 2019

De rensede

Verden er gået under, og samfundet, som vi kender det, findes ikke længere. Så godt som hele menneskeheden er udryddet i en global sygdomsepidemi, og nu står der kun enkelte individer og spredte grupper af mennesker tilbage i ruinerne. Midt i det hele, i en forladt lejlighed i Nordvest i København, sidder en lille familie og forsøger at holde sammen på stumperne af det liv, der var engang. For selvom verden er gået under, kan det stadig være uoverkommeligt at håndtere parforhold, opdragelse og helt basale ting som ikke at fryse, sulte ihjel eller blive dræbt af fremmede.

”fed beskrivelse”, ”rigtigt gode skildringer”, ”en rå, klassisk… post-apokalypse”, ”godt skrevet”
Troldspejlets Podcast, DR (link)
________________________________________

”interessant socialrealisme”, ”vækker tanker”, ”københavnerdystopi med klare topografiske spor”, “underholdende”
Weekendavisen
________________________________________

”Flot skrevet dystopi rig på spænding”, ”præcise skildringer af København”, ”nærværende”, ”god vekselvirkning”
Bibliotekernes lektørudtalelse
________________________________________

”velskrevet, elementært spændende, og plottet er struktureret, så man hele tiden har lyst til at læse videre… Beskrivelserne af et postapokalyptisk København er grufulde…”
Villabyerne (link)
________________________________________

“Det er personerne, der er i fokus, ikke dramaet”, “underspillet”, “realistisk”, “en god, gedigen dansk apokalypse”
Superkultur (link)
________________________________________

”… en tankevækkende spændingsroman, som kommer helt ind på livet af de sidste mennesker i København… stilen er tør og præcis. En post-apokalyptisk Danmarksfilm, et vidnesbyrd fra den nærmeste fremtid, hvor katastrofescenariet er realiseret… Der er skarpe psykologiske iagttagelser… Det er godt set, godt tænkt og godt skrevet.”
Bo Green Jensen, forfatter og kritiker