Merlin P. Mann

Sidst opdateret: 26. juni 2016
Merlin P. Mann

Beskrivelse:

Forfatter, manuskriptforfatter og dramatiker. Født 1971 i San Francisco, Californien, opvokset i Danmark med en dansk mor og amerikansk far. Bor i København med kone og fem børn.

Skriver primært til børn og unge og ofte i de “fantastiske” genrer: Fantasy, Science Fiction, Horror.

Mit hovedværk, bogserien Taynikma, er en blanding af tegneserie og fantasyroman lavet med tegneren Jan Kjær. Serien er på 18 bøger, udkommet på 13 sprog og har solgt mere en 500.000 eksemplarer. Har desuden skrevet en animationsfilm og teaterstykke i Taynikmaverdenen.

Har skrevet flere tekster for DR Radiodrama og desuden lavet konceptudvikling for TV2, LEGO m.fl., samt skrevet bogudgaver af adskillige Disney/Pixar-film.

2010-11 tog jeg Den Danske Filmskoles et-årige Master Class i Manuskriptskrivning og har siden undervist på bla. Animationsværkstedet i Viborg. Holder også foredrag og workshops.

Kontakt Oplysninger:

E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

BU-gruppen

Online Referencer:

Flere referencer:

www.taynikma.dk

Besøg mig på:

Forlag: Carlsen Udgivelsesår: 2016

Bolsjoj

Ungdomsroman skrevet med Johanne Algren. Dansk tvillingepar drager til balletkonkurrence på Bolsjoj-teatret i Moskva, men deres tætte bånd kommer under uventet pres.

Tvillingerne Sara og Simon er Den Kongelige Ballets nye store talentpar. Som 18-årige aspiranter har de allerede den internationale balletverdens bevågenhed, og nu er de på vej mod en stor konkurrence på det berømte Bolsjoj-teater i Moskva. Hvis de vinder her, er det afsættet til en enestående international karriere.

Tvillingerne er talentfulde, fokuserede og ambitiøse. Men de bærer på en hemmelighed, og da den karismatiske danser Maksim Usanov dukker op i kulissen, begynder facaden at slå sprækker. Sara bryder sig ikke om Maksim, men Simon drages sært mod den unge russiske mand og hans vilde liv, og lige pludselig er Saras elskede tvillingebror sporløst forsvundet.

Sara er desperat efter at finde sin bror, og selvom hun nærer dyb mistillid til Maksim, tvinger hun ham til at hjælpe i den efterforskning, der leder dem begge ind i en farlig verden. Saras fascination af Maksim vokser, men det gør tvivlen også. Hvem kan hun stole på? Er der begået en forbrydelse? Hvad er det egentlig, Sara søger, og er hun klar til at leve med det, hun finder?

En ungdomsthriller om at blive voksen i spændingsfeltet mellem den smukke, kontrollerede ballet og det kaotiske, monumentale Moskva.