Merlin P. Mann

Sidst opdateret: 23. maj 2022
Merlin P. Mann

Beskrivelse:

Forfatter, manuskriptforfatter og dramatiker.

Født 1971 i San Francisco, Californien, opvokset i Danmark med en dansk mor og amerikansk far. Bor i København med kone og fem børn. Skriver primært til børn og unge og ofte i de “fantastiske” genrer: Fantasy, Science Fiction, Horror.

Karrieren begyndte med bogudgaver af Disney- og Pixarfilm, men i 2005 udkom første bind af hovedværket Taynikma. Bogserien er en blanding af tegneserie og fantasyroman lavet sammen med tegneren Jan Kjær. Det blev til 18 bøger på 13 forskellige sprog, og serien har samlet solgt mere en 500.000 eksemplarer. Det blev også til film-, spil- og teaterversioner af universet.

Tog i 2010-11 master class i manuskriptskrivning fra Den Danske Filmskole og skrev derefter for DR Radiodrama i flere år. Har også skrevet dramatik, film og sammen med forfatteren Sanne Munk Jensen tv-serien 'Mias magiske verden' (24 afsnit), der er solgt til hele skandinavien, England og USA.

Har undervist i manuskriptskrivning på Animation Workshop i Viborg og holder foredrag og workshops for både børn og voksne. Desuden story- og konceptudvikling for bl.a. LEGO, TV2 og mange flere.

Kontakt Oplysninger:

E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

BU-gruppen

Online Referencer:

Flere referencer:

www.taynikma.dk

Besøg mig på:

Forlag: Carlsen Udgivelsesår: 2016

Bolsjoj

Ungdomsroman skrevet med Johanne Algren. Dansk tvillingepar drager til balletkonkurrence på Bolsjoj-teatret i Moskva, men deres tætte bånd kommer under uventet pres.

Tvillingerne Sara og Simon er Den Kongelige Ballets nye store talentpar. Som 18-årige aspiranter har de allerede den internationale balletverdens bevågenhed, og nu er de på vej mod en stor konkurrence på det berømte Bolsjoj-teater i Moskva. Hvis de vinder her, er det afsættet til en enestående international karriere.

Tvillingerne er talentfulde, fokuserede og ambitiøse. Men de bærer på en hemmelighed, og da den karismatiske danser Maksim Usanov dukker op i kulissen, begynder facaden at slå sprækker. Sara bryder sig ikke om Maksim, men Simon drages sært mod den unge russiske mand og hans vilde liv, og lige pludselig er Saras elskede tvillingebror sporløst forsvundet.

Sara er desperat efter at finde sin bror, og selvom hun nærer dyb mistillid til Maksim, tvinger hun ham til at hjælpe i den efterforskning, der leder dem begge ind i en farlig verden. Saras fascination af Maksim vokser, men det gør tvivlen også. Hvem kan hun stole på? Er der begået en forbrydelse? Hvad er det egentlig, Sara søger, og er hun klar til at leve med det, hun finder?

En ungdomsthriller om at blive voksen i spændingsfeltet mellem den smukke, kontrollerede ballet og det kaotiske, monumentale Moskva.