Anja Klemp Vilgaard

Sidst opdateret: 15. februar 2022
Anja Klemp Vilgaard
Forfatter, forlægger og strategisk storyteller - med kontor på Kronborg Slot.

Beskrivelse:

HISTORIER ER LIMEN MELLEM MENNESKER

Når vi fortæller historier om os selv, vores liv, vores erfaringer, vores kriser såvel som vores sejre, så bliver vi tydeligere som mennesker. Vi giver andre mulighed for at spejle sig i os, forstå vores anderledes valg og værdier - og måske endda finde ud af at vi er skåret af det samme stykke.

Historier for os til at gispe, gyse, græde og grine i fremmede mennesker selskab. De giver os en flig af virkeligheden som den ser ud fra den 'anden side' - og de skaber mening i en kaotisk, fragmenteret og ofte helt igennem uoverskuelig verden.

Dette er årsagen til at jeg kalder mig selv for historiefortæller - og har viet mit arbejdsliv som forfatter og 'strategisk storyteller' for erhvervslivet. Jeg er den runde form der træder ind i en mere firkantet og nålestribet verden - den stemme, der taler efter at have samlet på erfaringer fra nær og fjern. Fra gulv til loft. Fra lav såvel som høj.

Dette et drivkraften bag mit lille mikroforlag Get Ajour Forlag (www.getajourforlag.dk), der i overensstemmelse med ovenstående udgiver historier, der "underholder, giver stof til eftertanke og inspirerer. Bøger med et menneskeligt ansigt, der bruger personlige fortællinger og praktisk funderet faglighed til at skabe bro, viden og fællesskab."

Kontaktoplysninger:

Land: Danmark Tlf: 20686934 E-mail: Klik for at se e-mail CVR: 20843144

Medlem Af:

Faglitterære gruppe, Læremiddelgruppen, Kvindelige Forfattere

Online Referencer:

Besøg mig på:

Forlag: Get Ajour Forlag Udgivelsesår: 2020

“Kronborg bag facaden”

En bog om hverdagens og Danmarkshistoriens helte. "Kronborg bag facaden – skæbnefortællinger fortalt fra gulvet i Danmarkshistorien" sætter fokus på de mennesker, der kun sjældent finder vej til historiebøgerne - håndværkeren, rengøringsdamen, viceværten, slaven og de mange royale skæbner, der var knap så heldige i mødet med Kronborg.

DANMARKSHISTORIEN
SOM DU ALDRIG HAR FÅET DEN FORTALT FØR

14 sandfærdige skæbnefortællinger om de mennesker, der daglig holder Kronborg Slot i live. 14 dramatiserede danmarksfortællinger om de skæbner, der har været en del af slottets historie i de seneste 600 år.

I denne bog møder du ’Mureren, der så døden i øjnene og daglig sender en kærlig tanke til alle de mennesker, han mistede på hospitalet’’Dronningen, der blev fængslet og måtte se sin elsker henrettet’’Eventmageren, der styrtede ned med et fly – og i dag lægger vægt på de nære ting i livet’, samt ’Fangen, der valgte døden frem for slaveriet på slottets volde’.

Du bliver klogere på Kronborgs storhedstid og (for)fald gennem fortællinger om levede liv og sjælfulde, forandrende og til tider skæbnesvangre møder med det slot, som Shakespeare forevigede i Hamlet og UNESCO sidenhen ophøjede til Verdensarv.

Se mere her: www.kronborgbogen.dk
– bogen er blevet til med støtte fra Lemvigh-Müllerfonden og Statens Kunstfond.