Eva Gro Andersen

Sidst opdateret: 9. april 2019
Eva Gro Andersen

Eva Gro Andersen, født 1975 i København.

Uddannet cand.mag. i dansk litteratur, Københavns Universitet 2011.

Har skrevet både fag- og skønlitteratur og forsker bl.a. i dansk velfærdsrealisme.

Har i flere år boet i Norge, først i Stavanger i Sydnorge, dernæst i Akkarfjord i Nordnorge, på øen Kvaløya i Laplands arktiske ødemark, hvor jeg har oplevet både nordlys og midnatssol.

Nu bor og arbejder jeg på Knudshoved Odde, ved Vordingborg på Sydsjælland. Her nyder jeg godt af den stilhed, som kun findes i udkantsområdernes vilde natur, med udsigt til både hav og skov.

Debut som skønlitterær forfatter i 2011 med en samling lyrisk prosa,"Laila, Leo, Lolita m.fl." på forlaget Jorinde & Joringel. Arbejder i dag på to faglitterære udgivelser, som udkommer på forlaget Gyldendal. Skriver desuden på en omfattende slægtsroman. Begge projekter har jeg fået legatstøtte til at færdiggøre, senest fra Autorkontoen og Statens Kunstfond.

LEGATER
2019, 2018, 2017: Arbejdslegat, Statens Kunstfond, legatudvalget for litteratur