Marie Thøger

Marie Thøger

Beskrivelse:

Marie Thøger (1923) Er vokset op på en gård i Himmerland og blev under krigen uddannet som lærer på Ranum seminarium. Hendes rejseliv begyndte i 1947, hvor hun i flere år brugte sine sommerferier til praktisk arbejde i lejre forskellige steder i Europa. I 1951 var hun på ophold i et indianerreservat,Passamoquadi, i Maine, USA. 1953/54 deltog hun i et kursus for u-landsarbejdere i Mysore, Sydindien. Under opholdet besøgte hun for første gang Mahatma Gandhis landsby Sevagram i Centralindien. Det blev begyndelsen til en livslang forbindelse med Gandhiarbejde og Ikke-voldstanken. 1965/55 blev hun udsendt til Øst-Pakistan som som rådgiver i literacy-arbejder. Fra 1972 har hun arbejdet med og for Laksmi Ashram, som er en Gandhiskole for landsbypiger i Himalaya, Nordindien.

Kontakt Oplysninger:

Adresse: Kielshøj 48, 3520 Farum Land: Danmark

Medlem Af:

Seniorgruppen, BU-gruppen, Faglitterære gruppe

Tigerens nat. Eventyr og fortællinger fra Tibet

Marie Thøger er forfatter til flere bøger, og Tibet har i mange år haft hendes store interesse. Her har hun samlet syv eventyr og fortællinger, som udover at underholde giver et indtryk af Tibetansk kultur. Birte Lund har illustreret bogen, som kan læses af både børn og voksne.

"Hvert år, når vinteren var forbi, og solen fik magt, og knopperne på træernes grene blev synlie, vågnede uroen i landsbyen. Beboerne vidste, at tigeren ville komme i den første fuldmånenat om foråret. Nat efter nat voksede månen i størrelse, og nervøsiteten bredte sig fra hus til hus. Hvem skulle ofres i år?"

Hverken eventyrene eller historierne ligner nogen, vi kender i forvejen, for i Tibet er der andre dyder, der sættes i højsædet. Her kan en kvinde være gift med flere mænd, tyven må gerne være tyv, bare han er snedig, frøen kan godt være prins, uden at en troldmand har forvandlet hem... Og gennem fortællingerne går begrebet Karma, den skæbne, man har gjort sig fortjent til ved sine handlinger i det foregående liv.

Bogforsidens illustrator: Birte Lund