Joan Margrethe Dansberg

Sidst opdateret: 17. juli 2023
Joan Margrethe Dansberg

Beskrivelse:

Kontoruddannet, har altid skrevet, men kom først rigtigt i gang med udgivelser i 1997. Drives som regel til at skrive om emner, hvor jeg undrer mig, eller hvor min retfærdighedssans bliver udfordret.

De senere år har jeg skrevet om cirkushistorie baseret på artisters erindringer.

Tilbyder også:

Foredrag om det historiske cirkusmiljø.

Kontaktoplysninger:

Adresse: Lundehusvej 3, 1.-2, 4300 Holbæk Land: Danmark Mobil: 40154411 E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

De skønlitterære

Online Referencer:

Besøg mig på:

Forlag: Forlaget Lunden Udgivelsesår: 2019

Forfra

Uddrag fra titelnovellen ‘Forfra’
“Datingside! Han vægrede sig ved at tænke tanken til ende. Det var ikke dér, han var nu. Eller? Det var virkelig grænseoverskridende at søge en kæreste på internettet. Eller rettere en elskerinde. For han ville på ingen måde undvære sine børn. Nej, det var ikke en kæreste, han havde brug for, og slet ikke en ny kone, bare en kvinde at dele nogle af timerne med. Blive lidt gladere og måske igen opleve den gnistrende magi mellem to mennesker.”
Alle fortællingerne tager udgangspunkt i noget, der godt kunne ske i virkeligheden. De er meget forskellige, hvad angår tid, sted og personer, men de rammer alle ned i hverdagslivet og viser på en direkte og/eller indirekte måde, hvordan mennesker lever sammen med alle de sociale og psykologiske mekanismer, der er.
Læseren stifter bekendtskab med både jalousiens grimme ansigt, en kvindes udspekulerede hævn og en mands grusomme ‘pay back’ over for sin kones elsker.
I en novelle kan læseren klukke over den sexfikserede teenagedreng, der ender med at få røde ører.
Der er også fortællinger om ældre ægtepar, hvor kærligheden for længst er forsvundet, og spørgsmålet om, hvordan man lever med den erkendelse.

“Selv om mange af novellerne er hårde rent psykisk, kunne jeg ikke lade være med at læse videre. De er velskrevne, underholdende og især tankevækkende.”
Lizette Kingo

“Gode iagttagelser og både rammende og sjove metaforer. Jeg følte mig underholdt, også selv om nogle af novellerne er barske.”
Anne Hjælmsø