Inge Therese Egede Andersen

Inge Therese Egede Andersen

Beskrivelse:

Jeg har været bibliotekar i 25 år. Først på biblioteket på Blågårds Plads hvor jeg også samtidig var ansvarlig for Købnehavns Kommunes biblioteksbetjening af bøger og materialer på modersmålene og andre materialer til indvandrere og efterkommere. De sidste 9 år har jeg været bibliotekar på Tingbjerg Bibliotek. Jeg har siden 1992 oversat 17 børnebøger fra spansk til dansk. Det er de meget populære Flunkerbøger, om de små flunker der kommer fra en fjern planet og lander på Jorden og laver rav i den. Bøgerne er billedbøger, men "Gå på jagt i billederne " billedbøger, hvor læserne skal finde flunkerne og andre ting og løse opgaver undervejs i fortællingen. Der står omkring 39.000 Flunkerbøger rundt omfring på landets biblioteker. Bøgerne er udgivet på forlaget Apostrof og den spanske forfatter hedder Joaquin Cera og tegneren hedder Juan Carlos Ramis. Jeg har fået et sabbat år, hvor jeg gerne vil skrive en bog for unge og voksne om livet omkring og på Blågårds Plads og i Tingbjerg... jeg vil gerne fortælle alle de gode historier ... om de unge der er godt på vej ... om dem det lykkes for, med uddannelse, arbejde, på trods ..., om mælkebøttebørnene som klarer sig og kommer videre (som modvægt til formiddagspressensog og visse partiers hetz)... men jeg vil også fortælle de barske historier, som da min kollega bliver stukket ned på biblioteket for øjnene af mig, om kampe med køller foran biblioteket, om Fakta-banden som hærgede supermarkederne i månedsvis inden de blev fanget og dømt, og om da dele af Tingbjerg Bibliotek brænder sammen med ungdomsklubben. Jeg har et meget stort netværk blandt de unge "rødder" ligesom at jeg har en tæt kontakt til mange voksne, unge og børn både i Tingbjerg og omkring Blågårds plads, fordi begge biblioteker fungere som en slags væresteds biblioteker og fordi at jeg i perioden 2008-2010 var på ca 210 hjemmebesøg hos småbørnsfamilier i Tingbjerg, for at udbrede kendskabet til biblioteket tilbud om bøger, musik m.m. Jeg har skrevet mine oplevelser ned ... gennem årene - også fordi at nogle af dem har været ret voldsomme ... men også mange af de gpde oplevelser fra hjemmebesøgene : stor gæstfrihed, ressourcestærke forældre, vilje til at klare sig og nogle skønne, skønne unger der kravlede rundt og legede og lyttede til det lille "teater-stykke" jeg opførte med Bamse og Kylling. Jeg har fået publiceret artikler i flere tidskrifter og på internettet: Bibliotekspressen, Brogede Blade og Danmarks Biblioteker

Kontakt Oplysninger:

Adresse: Egevangen 30, 2700 Brønshøj Land: Danmark Tlf: 38 28 34 96 Mobil: 60 83 47 99

Medlem Af:

Dansk Oversætterforbund

Oversætter fra:

Oversætter til:

Udgivelser

Seneste udgivelse: Mesterdetektiven Sherlock Flunk
Forlag: Apostrof
Udgivelsesår: 2011

Jagten på de forsvundne flunker, 1992
På sjov med flunkerne
Flunkernes forunderlige verden
De skøre flunker
Flunkerne er over os
Flunkerne i 100 år
Mission til Flunkernes planet
Befri Babyflunk
Flunkerne i tidsmaskinen
Flunkernes olympiske lege
Flunkerne går til filmen
Fodbold med Flunkerne
Flunkernes kamp om eventyrene
Støt øko-flunkerne
Flunkernes gys og gru
Mesterdetektiven Sherlock Flunk, 2011