Susie Kierkegaard

Associeret medlem
Forlag: Jelling bogtrykkeri Udgivelsesår: 2022

Sofia og Stjernekatten

For 25 år siden lavede jeg, sammen med en anden pædagog, en børnegruppe for børn, som havde en far eller mor som drak for meget. Gruppen kørte i 9,5 år.

Nu har jeg skrevet børnebogen Sofia og Stjernekatten.
Det er en socialrealistisk fantasy.
Den viden om hvordan børn har det når deres forældre drikker, er flettet ind i fortællingen, uden at være det primære.

Bogen handler om pigen Sofia som er flygtet hjemmefra, fordi hendes far drikker for meget og af og til slår hende, når han er fuld.
Nu vågner hun på en bænk i parken, ved at nogen kalder på hende.
Det er en lille hvid kat.
Katten kommer fra det ydre rum og den får Sofia til at besøge sin mormor, som bor på plejehjem, og det ender med, at de rejser til Klixsos; den planet hvor katten kommer fra.
Sofia opdager, at der er masser af hemmeligheder i hendes familie, og efterhånden går det op for hende hvem hun i virkeligheden er.
Nemlig prinsesse af Klixsos.
Det bliver hende, som skal redde planeten, da klonerne gør oprør, men heldigvis har hun Stjernekatten, sin kloge mormor og Rose, som bliver hendes lærer på Klixsos, til hjælpe sig.

Bagerst i bogen henviser jeg til forskellige steder hvor børn kan få hjælp.
Jeg har fået trykt et bogmærke, som henviser til TUBA og Børnetelefonen, så det er let for børnene at finde nogen at tale med, hvis de nu skulle være i den ulykkelige situation, også at have en forælder som drikker for meget.