Nelly Sander

Sidst opdateret: 27. maj 2023
Nelly Sander

Beskrivelse:

Nelly Sander (f. 1966) er født og opvokset i Skagen. Bortset fra fem år som expat i Oman har hun boet det meste af sit voksenliv i Aalborg. Hun er uddannet cand.mag. i sprog og internationale forhold samt fagjournalist og arbejder i dag som strategisk kommunikationsrådgiver på Aalborg Universitet.

Kontaktoplysninger:

Adresse: Poul Paghs Gade 6C, 1. tv, 9000 Aalborg Land: Danmark Tlf: 29122559 Mobil: 29122559 E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

De skønlitterære, Nordjyllandsgruppen

Besøg mig på:

Forlag: Højers Forslag Udgivelsesår: 2019

Et bedre, om man vil

"Kirsten gik et stykke længere fremme på stranden. Ane prøvede ikke på at indhente hende, hun slæbte sig bare af sted langs vandet i retning mod byen og væk fra det forbandede hus. Hun havde stadig tårer i øjnene, da hun nåede hen til Vippefyret."
Ane er ung i 1980’ernes Skagen, men for hende er livet på toppen af Danmark ikke noget skønmaleri. Lyset over Skagen trækker mørke skygger med sig. Mens forældrene kæmper med en kuldsejlende forretning og et snigende misbrug, forsøger Ane og hendes bror at finde vej gennem teenageårene, hvor de begge kommer til at overskride grænser, de aldrig havde forestillet sig.
Med hjælp fra sin dansklærer lykkes det alligevel Ane at blive en ægte mønsterbryder. I hvert fald på papiret. Hun bliver gift, får en uddannelse og et job. Men hun er også en trist nogle og fyrreårig, der hader sit arbejde og kæmper med mistro om utroskab og skuffelsen over ikke at blive mor.
Anes veje krydses af mennesker, der også har deres at slås med: Den forsømte pige, de kalder Hul-Lotte. Egon og Claus, som bakser med tilværelsen i et forsømt kolonihavehus, og Kirsten, som på flere måder bliver en vigtig del af Anes historie. Skal Ane slæbe fortidens bagage med sig gennem hele livet, eller vil det lykkes hende at frigøre sig?