Claus Schjødt

Sidst opdateret: 1. marts 2022
Claus Schjødt
Foto: Kirsten Adler

Beskrivelse:

"Talemåder til enhver lejlighed" (EC Edition 2022) var min debut som romanforfatter. Derudover har jeg skrevet to novellesamlinger, "De bortrejste" og "Stop ved blink".

DE BORTREJSTE (Eksistensen 2018) handler om den store udvandring fra København til provinsen. Om en overflod af skilsmisser og døden set i frøperspektiv. Om at fare vild i sit eget liv og om at vælge sære udveje, når tilværelsen brænder på. Men også om at forsøge at gøre det rigtige. Folk dør, rejser væk, bliver skilt, mister forstanden, overblikket eller deres ståsted. Man møder bl.a. en ung kvinde i IKEA med sort samvittighed, en stressramt fuldmægtig i Standardstyrelsen, en ung romanforfatter i skrivekrise, en datter med døden i hælene og en lektor i litteratur, der frygter at miste andet og mere end evnen til at vinde i badminton.

STOP VED BLINK (Alliken 2016) er femten bevægende, foruroligende og humoristiske noveller fra hverdagen. En advokat genser sit mobbeoffer, da nogen bryder ind i hendes sommerhus. Et impulsivt køb af en hat forandrer en mands liv. En kvinde tager ægteskabet op til overvejelse på sin 40 års bryllupsdag.
"Vi er inde i en verden, hvor de fleste af os føler os hjemme. Samtidig er der i novellerne en sælsom blanding af humor og smerte, af normalitet og galskab, af styrke og svaghed." skrev Arne Mariager i BOGKASSEN.

Medlem af Dansk Forfatterforening siden 2019. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. Deltog i Aarhus Litteraturcenters mentorforløb for forfattere i 2021 samt Aarhus Litteraturcenters masteclass for forfattere i 2020.

Kontakt Oplysninger:

Adresse: Banevej 13, Hansted, 8700 Horsens Land: Danmark Tlf: 75656458 Mobil: 23280132 E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

Aarhusgruppen, De skønlitterære

Online Referencer:

Besøg mig på:

Forlag: EC Edition Udgivelsesår: 2022

Talemåder til enhver lejlighed

Roman

Talemåder til enhver lejlighed er en roman om en usandsynlig familie, der finder sammen på trods af deres forskelligheder.

37-årige Alexander bor i en villa i Marselisborgkvarteret i Aarhus med sin mor, der på det seneste er begyndt at glemme ting. Derfor ansætter Alexander Vivi som hjælper for moren.

Vivi og hendes tiårige datter, Aia, bringer hurtigt uro og forstyrrelser ind i Alexanders stille, beskyttede liv i villaens kælder, hvor han arbejder på sin modeljernbane.

Tilstedeværelsen af Vivi og Aia i Alexanders og morens dagligdag tvinger ham også til at stille spørgsmål til det liv, han lever, og i sidste ende handle for at ændre det.

Talemåder til enhver lejlighed er en humoristisk og varm roman om længsler og venskab. Om at foretage alle sine indkøb i Salling, om det gode ved at læse skønlitteratur og om at bygge modeltog.