Mich Vraa

Sidst opdateret: 8. august 2022
Mich Vraa

Beskrivelse:

Jeg er forfatter til en lang række skønlitterære bøger, heriblandt HAABET, PETERS KÆRLIGHED og FAITH, tilsammen Vestindien-trilogien, om Dansk Vestindien i koloni- og slavetiden. I juni 2020 udkom VANILJEHUSET der i fiktionsform fortæller en del af min egen families historie. PIGEN FRA DET STORE HVIDE SKIB, som udkom i januar 2021, er blevet til i samarbejde med Jesper Bugge Kold. Det samme gælder TRE DAGE I APRIL som udkommer den 20. april 2022. Jeg har arbejdet som skønlitterær oversætter siden 1988 og har oversat omkring seks hundrede titler, de fleste fra engelsk til dansk. Jeg modtog i 2014 Dansk Oversætterforbunds Ærespris og i 2017 Otto B. Lindhardt Prisen. HAABET blev i udgivelsesåret 2016 nomineret til Politikens Litteraturpris og DR Romanprisen og er foreløbig solgt til udgivelse i Tyskland (DIE HOFFNUNG) og Norge. Egnsteatret Møllen opførte forestillingen HAABET i oktober 2018 og var efterfølgende på turné i hele Danmark.

Jeg holder mange foredrag, de fleste på danske biblioteker, og har flere gange været i Tyskland for at tale om Dansk Vestindien og om romantrilogien. Også fremover vil jeg optræde mange steder rundt om i landet. Jeg kan kontaktes herom på mail eller via Dansk Forfatterforedrag der bestyrer min hjemmeside www.michvraa.dk

Jeg har siden 1988 oversat mange hundrede titler til dansk. I dag er min oversættervirksomhed begrænset til meget få forfatterskaber som Ernest Hemingway og Jonathan Franzen, og jeg tager kun yderst sjældent imod opgaver som oversætter.

Kontakt Oplysninger:

Adresse: Elisabeths Allé 35, 5250 Odense SV
Dalum
Land: Danmark Tlf: 22479888 Mobil: 22479888 E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

Dansk Oversætterforbund

Online Referencer:

Oversætter fra:

Oversætter til:

Besøg mig på:

Forlag: Lindhardt og Ringhof Udgivelsesår: 2020

Vaniljehuset

VANILJEHUSET er beretningen om skomagerens søn Dusinius der vokser op i Odense som den tolvte i en søskendeflok. De trange forhold i barndomshjemmet gør ham sulten efter rigdom og anseelse, og allerede som otteårig er Dusinius i gang med at købe billigt og sælge dyrt. Som ung mand grundlægger han et handelsfirma – Vaniljehuset – som snart bliver et af landets førende.

Under et ophold på Hareskov Kuranstalt ser den hjertesvage Dusinius tilbage på sit omtumlede liv, sin barndoms trængsler, sin ungdoms forvirrede kærlighedsforhold og de lyssky forretningsforbindelser han fik under Første Verdenskrig og som endnu forfølger ham.

Fortællingen om Dusinius lægger sig tæt op ad virkelige begivenheder og personer i datidens Odense. Vaniljehuset er en slægtshistorie om ambitioner og svigt og den svære kunst at stræbe efter de rigtige mål i livet.

2019-12-13 12.38.01