Nanna Kalkar

Sidst opdateret: 20. januar 2021
Nanna Kalkar

Oversætter moderne islandsk skønlitteratur, nonfiktion, børne-/ungdomsbøger, dramatik, lyrik, krimi, spænding m.m. og desuden moderne svensk skønlitteratur.
Har arbejdet som litterær oversætter siden 2011.
Medredaktør på oversættelsestidsskriftet Babelfisken. Foredragsholder om islandske emner.
Modtager af Statens Kunstfonds arbejdslegat.

Nærmere oplysninger findes på LinkedIn: https://www.linkedin.com/pub/nanna-kalkar/29/181/b05

Adresse: 6700 Esbjerg Land: Danmark E-mail: Klik for at se e-mail

Dansk Oversætterforbund, Aarhusgruppen

Oversætter fra:

Engelsk, Islandsk, Svensk

Oversætter til:

Forlag: Forlaget Klim Udgivelsesår: 2020

Andri Snær Magnason: Tiden og vandet

Andri Snær Magnasons storslåede værk TIDEN OG VANDET beskæftiger sig med klimaændringerne og vores forbrugs og livsstils indflydelse på Jordens fremtid. Bogen tager udgangspunkt i en personlig fortælling, men breder sig ud til at omfatte alle mennesker, til alle tider, alle steder ved bl.a. at dykke ned i mytologien og de urfortællinger, vi mennesker altid har udvekslet i et forsøg på at tolke og forstå verden omkring os.
Det er velskrevet og indsigtsfuldt og dybt rørende, fordi Magnason på suveræn vis forstår at trænge ind bag statistikkerne og afsløre, hvordan det egentlig står til med vores planet, og han gør det på en måde, som ikke efterlader nogen uberørt.