Bjarne Kim Pedersen

Sidst opdateret: 31. oktober 2019
Bjarne Kim Pedersen

Beskrivelse:

BJARNE KIM PEDERSEN Født 1955. Uddannet som socialpædagog. Debuterede i 82 med digtsamlingen "Bag næste hjørne". Har rejst meget i Østeuropa, Balkan og Tyrkiet. Er kontaktperson for forlaget Ravnerock. Forlaget ejes af en andelsforening og har det formål at fremme nyere litteratur og kunst. Er tidligere aktivt medlem af Amnesty International. Han har været stærkt engageret i oplysning om krigene i Bosnien og Kosova. Oplysningsarbejde for forskellige humanitære organisationer. Skriver om undertrykkelsen af mennesker og deltager i debatten, men vil gerne kun skrive om kærligheden og andre glæder. Han er med sin kritik af den russiske krigsførelse i Tjetjenien blevet beskyldt for at støtte terrorisme, men maner i ord og tale til at bevare respekten for hinandens værdier og kultur. I kampen mod terrorismen må vi ikke miste vores demokrati. Eksperimenterer med kortform (haiku) på SMS og Twitter. Twitdigte på engelsk har været retwittet til over 900.000. Eksperimenterer med digtvideoer. Er oversat til ukrainsk, russisk, bosnisk (serbo-kroatisk), kinesisk, farsi, tysk og engelsk. Modtog april 2010 Vagn Predbjørns Fødselsdagslegat, Den Bosniske radio i Odenses ærespris 2016, Nordfyns Kommunes Kulturåris 2017,

Kontaktoplysninger:

Adresse: Egensevej 42, 5450 Otterup
Egense Mark
Land: Danmark Tlf: 64824939 Mobil: 41424939 E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

Lyrikere, BU-gruppen, Haikugruppen

Online Referencer:

Besøg mig på:

Piratfiskerne

Piratfiskerne er også en let-læst bog for store børn og unge. Scenen er her 4 søskende. Deres hund og familien, mest drenge De tre fisker, og den fjerde læser og skriver sms'er. Glæden ved at fiske. Lege med hunden. En almindelig familieidyl et sted i midt i Danmark. Den fynske idyl brydes af piratfiskerne På en fisketur finder de en ulovlig ruse. Deres far melder det til Fiskerikontrollen, da han først finder ud af hvor de gemmer sig! Piratfiskerne går nu i aktion og tingene udvikler sig dramatisk.

Bogen er også et nutidsbillede af et sted i Danmark. Ulovlige garn er et højeksplosivt emne. Konflikten mellem lystfiskere og en form for fritidsfiskere, der fisker uden mærker på deres garn og ofte sælger fangsten på arbejdspladser og andre steder. Ulovlige garn der sættes i fredningszoner og tager ørreder på vej til gydepladser. Og samtidig tager toppen af de forskellige havørred-tiltag, som er en måde 'udkantsdanmark' kan tjene penge på lystfisker-turister. Det er for voksne, men problemet er nærværende for børnene når en ruse helt spærrer deres vandløb og tager alle fiskene.