Michael Svennevig

Sidst opdateret: 30. november 2022
Michael Svennevig
Foto: Louise Windfeldt

Beskrivelse:

Forfatter og dramatiker.

Jeg har skrevet 5 romaner, 11 portrætsamtalebøger - og 25 teaterstykker, hvoraf monologen "Bag de blå bjerge", udkom i bogform i 2011 og "Teater i Træstubben" i 2014. Har bidraget til 3 antologier og oversat en digtsamling.
Etablerede Forlaget Epigraf og fungerede som redaktør og forlægger i årene 2008-2019. Det blev til udgivelse af såvel egne som andes værker - i alt knap 30 udgivelser fordelt på skøn- og faglitteratur samt lyrik. Boglanceringerne skete i forbindelse med de årlige festivaler i august.

Mine to første romaner "Lyspletter"(2002) og "I forlængelse af koens horn"(2004) lanceredes i Rundetårn som bearbejdede musikalske fortællinger.

Romanen "Ørkendrømme" (2008) lanceredes med "Ørkenshow" på Teatret ved Sorte Hest.

"Hegn", en teaterforestilling om en irakisk, kurdisk digter –og afvist asylansøger, kom op på Teatret ved Sorte Hest i juni 2008 og blev bestemmende for mit videre flygtninge-engagement.

Antologien "Gammelbogen I" (2010) "Gammelbogen II" (2014) blev begge fulgt til dørs med Gammelfestivaler på henholdsvis Vesterbro og Frederiksberg. Derimellem udkom romanen "Giv mig liv" (2011) om at være fanget imellem hemmeligheder, men også om en bortadopteret søster og mødet med hende 30 år senere. Opført som teaterforestilling samme år i Apostelkirken på Vesterbro.

I 2014 udkom romanen "Persiske ørne" skrevet sammen med Sam Nik. Teaterversionen opførtes samme efterår i Vesterbro Naturværksted.

Siden 2011 har jeg lavet portrætsamtalebøger. Det startede med en samtale med skuespillerinden Vera Gebuhr til "Gammelbogen I" (2010) og resulterede i den første portrætsamtalebog "Drømme og visioner, portrætsamtaler om at ville og kunne" (2011), hvor jeg satte en lang række kunstnere stævne. Efterfølgeren "Ude på kanten, portrætsamtaler om at turde" (2014) handlede om at satse sig selv. Det fortsatte med "Med og uden smykker" (2016). I 2017 udkom "Ja tak, til kaffe" og "Et menneske bliver først til, når det fortælles". "Billeder af liv" udkom i 2018 - og var samtidig 3. og sidste del af en triologi bestående af samtaler & digte. Seneste er udgivelsen: "Livets gang i HF Prøvekluden" (2019) - en bog om grønt liv og fællesskab.

Fra 2007 har jeg stået for de udendørs litterære havefester i Dansk PENs regi. I 2008 blev det udvidet til en decideret festival. Den seneste festival hed "FORVANDLING eller ej. Om at finde nye veje videre"- og var den 15. jubilæumsfestival. Men festivalerne fortsætter...

FORVANDLING eller ej
Om at finde nye veje videre
5.-14. august 2022.
4 bydele med 70 kunstnere.
Amager, Vanløse, Østerbro og Christianshavn

Modtog Drassows hæderslegat af Dansk Forfatterforening i 2012.

Kontakt Oplysninger:

Adresse: Viborggade 30, 5. tv., 2100 København Ø Land: Danmark E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

De skønlitterære

Online Referencer:

Besøg mig på:

Forlag: Attika Udgivelsesår: 2004

I forlængelse af koens horn

Indiske rejseoplevelser
Rejseroman

En personlig og smuk skildring af oplevelser fra en rejse i Indien. Men ikke i det femstjernede turist-Indien. Forfatteren rejser med ganske få ejendele ud i landet og møder forskellige mennesker, som han kommer i kontakt med. Gode venskaber opstår, og læseren drages med ind i de små og større kultursammenstød, som mødet med Indien afstedkommer. Romanen er skrevet i et sart sprog, præget af fine sansninger. Her har vi en følsom rejsende i ordets grundbetydning.

"Jeg ville ikke hjem, og alligevel vuggede toget mig til ro. Det var som om rytmen hviskede: -Du kommer tilbage. Faktisk kan du slet ikke tage af sted, og gør du det alligevel, så vil du huske mig. Du kommer tilbage... Huske alle mine mange ansigter. Du vil huske gråden i din hals, da toget kørte ud fra perronen. Du kommer tilbage... Du vil huske alle de smil, der har velsignet dig, du fremmede. Jeg, en fremmed, der aldrig havde følt mig mere hjemme noget sted. -Du kommer tilbage... du kommer jo tilbage..."

Bogforsidens illustrator: Irene Schwarz Poulsen

Bhaskar TV

Anmeldelser:

Politiken: “Michael Svennevig er god til at beskrive disse små trin på stedet … I alle tilfælde er han velskrivende…”. Helle Hellmann, 13.2.2004.

JYLLANDSPOSTEN:

”I forlængelse af koens horn” er ikke en typisk rejseguide, men derimod forfatteren Michael Svennevigs personlige oplevelser i Indien, hvilket han har skrevet en roman om. Bogen er en mosaik af personligt sansede indtryk, som han fletter sammen. Men selv om den altså mangler de gængse oplysninger om hoteller, restauranter etc., kan den bruges som en slags guide til danskere, der agter at tage på rejse i Indien.” Knud Vilhelmsen, 21.2.2008.

Lektørudtalelse

Kalundborg Folkeblad.

Scan0011

I FORLÆNGELSE AF KOENS HORN

Hør et uddrag fra romanen – læst af forfatteren

Scan0006

Bogudgivelsen foregik i Rundetårn,

hvor teksten blev læst og spillet af Michael Svennevig,

der blev akkompagneret af percussionisten Birgitte Løkke.

Scan0003