Michael Svennevig

Michael Svennevig
Foto: Louise Windfeldt

Forfatter og dramatiker.

Jeg har skrevet 5 romaner, 11 portrætsamtalebøger - og 25 teaterstykker, hvoraf monologen "Bag de blå bjerge", udkom i bogform i 2011 og "Teater i Træstubben" i 2014. Har bidraget til 3 antologier og oversat en digtsamling.
Etablerede Forlaget Epigraf i 2008 og har siden udgivet egne og andres bøger - i alt 22 udgivelser fordelt på skøn- og faglitteratur samt lyrik. Boglanceringerne sker i forbindelse med de årlige festivaler i august.

Mine to første romaner "Lyspletter"(2002) og "I forlængelse af koens horn"(2004) lanceredes i Rundetårn som bearbejdede musikalske fortællinger.

Romanen "Ørkendrømme" (2008) lanceredes med "Ørkenshow" på Teatret ved Sorte Hest.

”"Hegn", en teaterforestilling” om en irakisk, kurdisk digter –og afvist asylansøger, kom op på Teatret ved Sorte Hest i juni 2008 og blev bestemmende for mit videre flygtninge-engagement.

Antologien "Gammelbogen I" (2010) "Gammelbogen II" (2014) blev begge fulgt til dørs med Gammelfestivaler på henholdsvis Vesterbro og Frederiksberg. Derimellem udkom romanen "Giv mig liv" (2011) om at være fanget imellem hemmeligheder, men også om en bortadopteret søster og mødet med hende 30 år senere. Opført som teaterforestilling samme år i Apostelkirken på Vesterbro.

I 2014 udkom romanen "Persiske ørne" skrevet sammen med Sam Nik. Teaterversionen opførtes samme efterår i Vesterbro Naturværksted.

Siden 2011 har jeg lavet portrætsamtalebøger. Det startede med en samtale med skuespillerinden Vera Gebuhr til "Gammelbogen I" (2010) og resulterede i den første portrætsamtalebog "Drømme og visioner, portrætsamtaler om at ville og kunne" (2011), hvor jeg satte en lang række kunstnere stævne. Efterfølgeren "Ude på kanten, portrætsamtaler om at turde" (2014) handlede om at satse sig selv. Det fortsatte med "Med og uden smykker" (2016). I 2017 udkom "Ja tak, til kaffe" og "Et menneske bliver først til, når det fortælles". "Billeder af liv" udkom i 2018 - og var samtidig 3. og sidste del af en triologi bestående af samtaler & digte. Senest er udkommet "Livets gang i HF Prøvekluden" (2019) - en bog om grønt liv og fællesskab.

Fra 2007 har jeg stået for de udendørs litterære havefester i Dansk PENs regi. I 2008 blev det udvidet til en decideret festival. Den seneste festival "MØD VERDEN" er netop afsluttet. Men festivalerne fortsætter...

Modtog Drassows hæderslegat af Dansk Forfatterforening i 2012.

Seneste festivaler:

MØD VERDEN
Om at være der, når det gælder
9. - 18. august 2019
5 bydele med 90 kunstnere:
Vesterbro, Amager, Vanløse, Østerbro og Christianshavn

BILLEDER AF LIV
Jubilæumsfestival
10. - 19. august 2018
- i 5 bydele: Vesterbro, Amager, Vanløse, Østerbro og Christianshavn. Med 80 kunstnere

Adresse: Viborggade 30, 5. tv., 2100 København Ø Land: Danmark E-mail: Klik for at se e-mail

De skønlitterære

Forlag: Attika Udgivelsesår: 2004

I forlængelse af koens horn

En personlig og smuk skrildring af oplevelser fra en rejse i Indien. Men ikke i det femstjernede turist-Indien. Forfatteren rejser med ganske få ejendele ud i landet og møder forskellige mennesker, som han kommer i kontakt med. Gode venskaber opstår, og læseren drages med ind i de små og større kultursammenstød, som mødet med Indien afstedkommer. Romanen er skrevet i et sart sprog, præget af fine sansninger. Her har vi en følsom rejsende i ordets grundbetydning.

"Jeg ville ikke hjem, og alligevel vuggede toget mig til ro. Det var som om rytmen hviskede: -Du kommer tilbage. Faktisk kan du slet ikke tage af sted, og gør du det alligevel, så vil du huske mig. Du kommer tilbage... Huske alle mine mange ansigter. Du vil huske gråden i din hals, da toget kørte ud fra perronen. Du kommer tilbage... Du vil huske alle de smil, der har velsignet dig, du fremmede. Jeg, en fremmed, der aldrig havde følt mig mere hjemme noget sted. -Du kommer tilbage... du kommer jo tilbage..."

Bogforsidens illustrator: Irene Schwarz Poulsen

Bhaskar TV