Michael Svennevig

Michael Svennevig
Foto: Louise Windfeldt

Forfatter og dramatiker.

Jeg har skrevet 5 romaner, 11 portrætsamtalebøger - og 25 teaterstykker, hvoraf monologen "Bag de blå bjerge", udkom i bogform i 2011 og "Teater i Træstubben" i 2014. Har bidraget til 3 antologier og oversat en digtsamling.
Etablerede Forlaget Epigraf i 2008 og har siden udgivet egne og andres bøger - i alt 22 udgivelser fordelt på skøn- og faglitteratur samt lyrik. Boglanceringerne sker i forbindelse med de årlige festivaler i august.

Mine to første romaner "Lyspletter"(2002) og "I forlængelse af koens horn"(2004) lanceredes i Rundetårn som bearbejdede musikalske fortællinger.

Romanen "Ørkendrømme" (2008) lanceredes med "Ørkenshow" på Teatret ved Sorte Hest.

”"Hegn", en teaterforestilling” om en irakisk, kurdisk digter –og afvist asylansøger, kom op på Teatret ved Sorte Hest i juni 2008 og blev bestemmende for mit videre flygtninge-engagement.

Antologien "Gammelbogen I" (2010) "Gammelbogen II" (2014) blev begge fulgt til dørs med Gammelfestivaler på henholdsvis Vesterbro og Frederiksberg. Derimellem udkom romanen "Giv mig liv" (2011) om at være fanget imellem hemmeligheder, men også om en bortadopteret søster og mødet med hende 30 år senere. Opført som teaterforestilling samme år i Apostelkirken på Vesterbro.

I 2014 udkom romanen "Persiske ørne" skrevet sammen med Sam Nik. Teaterversionen opførtes samme efterår i Vesterbro Naturværksted.

Siden 2011 har jeg lavet portrætsamtalebøger. Det startede med en samtale med skuespillerinden Vera Gebuhr til "Gammelbogen I" (2010) og resulterede i den første portrætsamtalebog "Drømme og visioner, portrætsamtaler om at ville og kunne" (2011), hvor jeg satte en lang række kunstnere stævne. Efterfølgeren "Ude på kanten, portrætsamtaler om at turde" (2014) handlede om at satse sig selv. Det fortsatte med "Med og uden smykker" (2016). I 2017 udkom "Ja tak, til kaffe" og "Et menneske bliver først til, når det fortælles". "Billeder af liv" udkom i 2018 - og var samtidig 3. og sidste del af en triologi bestående af samtaler & digte. Senest er udkommet "Livets gang i HF Prøvekluden" (2019) - en bog om grønt liv og fællesskab.

Fra 2007 har jeg stået for de udendørs litterære havefester i Dansk PENs regi. I 2008 blev det udvidet til en decideret festival. Den seneste festival "MØD VERDEN" er netop afsluttet. Men festivalerne fortsætter...

Modtog Drassows hæderslegat af Dansk Forfatterforening i 2012.

Seneste festivaler:

MØD VERDEN
Om at være der, når det gælder
9. - 18. august 2019
5 bydele med 90 kunstnere:
Vesterbro, Amager, Vanløse, Østerbro og Christianshavn

BILLEDER AF LIV
Jubilæumsfestival
10. - 19. august 2018
- i 5 bydele: Vesterbro, Amager, Vanløse, Østerbro og Christianshavn. Med 80 kunstnere

Adresse: Viborggade 30, 5. tv., 2100 København Ø Land: Danmark E-mail: Klik for at se e-mail

De skønlitterære

Forlag: Epigraf Udgivelsesår: 2017

Ja tak, til kaffe. Samtaler & digte

8 Samtaler & 11 digte. Om engagement og medmenneskelighed.

Samtaler med Bent Melchior:
”Jeg synes, at det er fantastisk at blive gammel. Om engagement og ansvar ”
Mads Nygaard: ”Med og uden lagkage. Om Venligboere, fobier og drømme”
Depp Mattock (Syrien): ”Jeg havde aldrig troet at jeg selv skulle blive flygtning”
Lotte Arnsbjerg: ”Lyset i birkegrenene. Om manglende bremseklodser og stor poesi”
Ruban Arockiam (Indien): ”Julenat i Herlev. Om medmenneskelighed, penge og følelser”
Andreas Rasmussen: ”Your white skin is your dress. Om Færøerne og Bangladesh”
Søren Valente Ovesen:
”Den Store Leder og det lille teater. Om Teatergruppen BATIDA og om at rejse ud”
Nargiz Galib Andersen (Aserbajdsjan): ”Om at have mange meninger. Om sprog og farver”

Digte af Cindy Lynn Brown ("Knurhår"),
Viggo Madsen ("Tiden er her endnu"),
Tomas Lagermand Lundme ("At være fri lyder som noget, man kun siger til heste"),
Salim Abdali ("København" og "Samarkand"),
Niels Hav ("Kvinderne i København"),
Kenneth Krabat ("KAFFE I og III"),
Aleksandar Šajin ("Coffee and cigarettes")
og Charlotte Strandgaard ("To kvinder")

Bogen er tænkt som en selvstændig udgivelse, men er udsprunget af JA TAK, TIL KAFFE, en festival i 4 bydele i København med 50 kunstnere fra nær og fjern, 11. - 20. august 2017 - og udkom derfor til festivalåbningen.

Illustration:
Nargiz Galib Andersen