Nina Bolt

Sidst opdateret: 13. maj 2021
Nina Bolt

Beskrivelse:

Cand.mag. i dansk og teatervidenskab fra 1974. Derefter arbejdet som redaktør på en række forlag. Debuterede i 1992 med novellesamlingen "Ukendt herre i landskab," og begyndte som oversætter i 1996. www.tiderneskifter.dk www.kvinfo.dk www.litteratursiden.dk www.bibliotek.dk

Kontakt Oplysninger:

Adresse: Kirkeskovvej 1, 4250 Fuglebjerg, 4250 Fuglebjerg Land: Danmark Tlf: 55454902 E-mail: Klik for at se e-mail

Online Referencer:

Forlag: Tiderne Skifter Udgivelsesår: 2014

To Verdener

Lena er født og opvokset i Polen og uddannet som tolk. I 1956 får hun arbejde på en stor virksomhed i København. Her møder hun Leo, der er eksportchef i virksomheden. Et halvt år efter gifter de sig. De får to børn, en dreng og en pige. Tretten år efter – i 1969 får Lena meddelelse om, at hendes far nede i Polen er forsvundet efter at være blevet hentet af det hemmelige politi.

Kort efter rejser hun sammen med børnene ned til den mor, hun ikke har haft kontakt med i tretten år. Angiveligt for at opspore faren.

Lena efterlader et brev til sin mand. Hun er taget i sommerhus med børnene for at tænke over deres ægteskab, forklarer hun. Hun fortæller ham hverken, at hun og børnene opholder sig i hendes barndomshjem – eller om årsagen til denne beslutning. Heller ikke at hun har hævet et stort beløb på deres fælles bankkonto.

Den ene måned går efter den anden, og med regelmæssige mellemrum tager Lena ind til Kraków for at tale med en advokat. Imens går Leo hjemme i København og venter på, at hans familie skal vende tilbage.

Bogforsidens illustrator: Mikkel Henssel