Majka Bjørnager

Sidst opdateret: 26. februar 2022
Majka Bjørnager

Kontaktoplysninger:

Land: Danmark E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

Dansk Oversætterforbund

Oversætter fra:

Spansk

Oversætter til:

Dansk
Forlag: Sort Kat Udgivelsesår: 2022

Fortællinger fra regnskoven

Forfatter: Horacio Quiroga
Oversættelse: Majka Bjørnager
Redaktør August Holst Thomsen
Forord: Martin Zerlang
Illustrationer: Cecilie Egerod
Udgivelsesdato: 11.02.2022
Sidetal: 120

“Det er noget af det mest originale og forfriskende, denne anmelder længe har læst, og sådan en fantasi og fortælleglæde, som Quiroga folder ud, skal man lede længe efter” skriver Cristina Bojesen i tidsskriftet VISIR nr 91 fra d. 19/4-2022. Den fulde anmeldelse kan læses på side 55-57 her: https://issuu.com/kasernebladetvisir/docs/visir91

"Jeg lod mit indre barn nyde hver og en af de 8 dyrefabler og morede mig. Der er en smuk finurlighed over dyrerne og historierne og alligevel er der flere mord og blod der flyder. Det var bestemt ikke kun mit indre barn som var underholdt – for voksne vil også fange pointer som børn ikke ville kunne forstå endnu. Det var skønt med fabler som var befriet for det korrekte Disney eventyr. Quiroga skriver farver, planter, varme og dyr frem med de skønneste personligheder, på godt og ondt. [...] 5 smukke stjerner af 5 mulige."
Anmeldelse 5/3-2022 af Karina Ahm på bogbloggen: Mit lille bibliotek http://mitlillebibliotek.dk/?p=672

Horacio Quiroga (1878-1937) var allerede i sin levetid en fremtrædende forfatter og betragtes i dag som grundlæggeren af den moderne novelle i Latinamerika. Han blev født i Uruguay, men flyttede som ung til Argentina og levede et omskifteligt liv. Fortællinger fra regnskoven blev oprindeligt skrevet til hans egne børn, så de kunne lære at begå sig i den regnskov, de boede i, men i dag appellerer de otte fortællinger med deres eventyrlige mystik og skæve humor til både voksne og større børn.