Ebbe Larsen

Sidst opdateret: 17. oktober 2016
Ebbe Larsen

Arbejdede frem til 1988 som filmfotograf, kortfilminstruktør og manuskriptforfatter for eget produktionsselskab, Orion Film. Producerede især dokumentar- og undervisningsfilm, samt dokumentarudsendelser for Danmarks Radio. Blev i 1988 direktør for den regionale TV 2-station, TV2/FYN. - Efter 1997 igen selvstændig filmproducent af historiske kortfilm, bl.a. filmen, "Dengang i Danmark 1945-1970". Har modtaget 8 internationale filmpriser for kortfilm. Har gennem årene skrevet en række artikler til danske og udenlandske dagblade og tidsskrifter. Var i 1975 medvirkende ved oprettelsen af Odense Eventyr Film Festival. (Nu Odense Film Festival.) - 1992-1997, Jurymedlem i "Circom" ved bedømmelse af europæiske tv-programmer. 1997-2005 medlem af Hans Christian Andersen Priskomite. 1997-2009 medlem af Royal Television Society, London. Siden 2005 bestyrelsesmedlem af The Hans Christian Andersen Story Telling Center, New York. Siden 1999 endvidere foredragsholder.

Kontaktoplysninger:

Adresse: Hybenvænget 2, 5250 Odense SV Land: Danmark Tlf: 65961627 Mobil: 40411846 E-mail: Klik for at se e-mail

De skønlitterære

Dengang Odense var min verden

DENGANG ODENSE VAR MIN VERDEN er en personlig fortælling om mine første 20 år i den by, hvor jeg voksede op, og hvor jeg siden har tilbragt det meste af mit liv. Det er samtidig også en beretning om en barndom oplevet i skyggen af en verdenskrig, og en tid i et mangelsamfund, der forudsatte nøjsomhed af sine borgere. Men det er også en skildring af den tidlige ungdom, hvor man modnes, hvor man gør sig sine erfaringer, hvor man oplever verden blive større, og hvor man sætter sig mål for fremtiden. Ebbe Larsen