Jørn Henrik Olsen

Sidst opdateret: 9. maj 2023
Jørn Henrik Olsen

Beskrivelse:

Kunsten er lang, livet er kort. Vi fødes og går lidt rundt i den her verden, men så skal vi ikke være her længere. Det skønne og det livsbekræftende, inklusive den kærlighed, vi får lov at smage, varer kun kort. At tage livet alvorligt er også at tage det vemod på sig, som følger af livets korthed. Mine bøger, essays, blogs, foredrag og malerier er som et skyggebelagt drive, kredsende om ensomhedens længsel, skønhedens smerte, sorgens livfuldhed plus kedsomhed og kreativitet.

Disse eksistentielle temaer er helt centrale for mit arbejde som forfatter. Hvor jeg tidligere kun skrev faglitterære bøger indenfor teologi med tværfaglige perspektiver, skriver jeg nu om dybe livsspørgsmål for en meget bredere målgruppe. Mine foredrag og forelæsninger over hele landet omhandler de samme temaer - se evt. min hjemmeside for flere info/cv'er: www.jornhenrik.com - eller på disse sider: www.forfatterforedrag.dk el. www.athenas.dk el. www.foredragslisten.dk

Kontaktoplysninger:

Adresse: Grønnevang 222, 3250 Gilleleje Land: Danmark Mobil: 25751200 E-mail: Klik for at se e-mail CVR: 30099192

Medlem Af:

Faglitterære gruppe, Seniorgruppen

Online Referencer:

Besøg mig på:

Forlag: Studia Missionalia Svecana, SIM Uppsala Udgivelsesår: 2001

Kristus i tropisk Afrika – i spændingsfeltet mellem identitet og relevans

Den såkaldte før-kristne tradition i al dens rigdom og variation er blevet en drivfjeder i afrikansk teologi. Det sker i arbejdet med at forstå og klargøre betydningen af kristen afrikansk identitet. Afhandlingen er et tværfagligt studie på 350 sider. Et akademisk pionérarbejde.

Spørgsmålet om identitet som sted og tolkningsnøgle i den teologiske overvejelser om Kristus er afhandlingens specifikke emne. Nye opfattelser og tolkninger af Kristus-skikkelsen som svar på vor tids spørgsmål skaber imidlertid udfordrende problemer, som er genstand for en kritisk diskussion. Bogen er rig på indsigter, som det kræver mange års omfattende arbejde at kunne delagtige os nordboere om.