Jørn Henrik Olsen

Sidst opdateret: 9. maj 2023
Jørn Henrik Olsen

Beskrivelse:

Kunsten er lang, livet er kort. Vi fødes og går lidt rundt i den her verden, men så skal vi ikke være her længere. Det skønne og det livsbekræftende, inklusive den kærlighed, vi får lov at smage, varer kun kort. At tage livet alvorligt er også at tage det vemod på sig, som følger af livets korthed. Mine bøger, essays, blogs, foredrag og malerier er som et skyggebelagt drive, kredsende om ensomhedens længsel, skønhedens smerte, sorgens livfuldhed plus kedsomhed og kreativitet.

Disse eksistentielle temaer er helt centrale for mit arbejde som forfatter. Hvor jeg tidligere kun skrev faglitterære bøger indenfor teologi med tværfaglige perspektiver, skriver jeg nu om dybe livsspørgsmål for en meget bredere målgruppe. Mine foredrag og forelæsninger over hele landet omhandler de samme temaer - se evt. min hjemmeside for flere info/cv'er: www.jornhenrik.com - eller på disse sider: www.forfatterforedrag.dk el. www.athenas.dk el. www.foredragslisten.dk

Kontaktoplysninger:

Adresse: Grønnevang 222, 3250 Gilleleje Land: Danmark Mobil: 25751200 E-mail: Klik for at se e-mail CVR: 30099192

Medlem Af:

Faglitterære gruppe, Seniorgruppen

Online Referencer:

Besøg mig på:

Forlag: Vita Nuova Publisher Udgivelsesår: 2018

Den brudte skønhed: Essays om sorg, melankoli og kunst

Skal det nye indfinde sig, må der ryddes plads til det. Det stille liv i eftertankens og refleksionens rum er en bydende nødvendighed. Den gode kunst forudsætter, at kunstneren selv er i kontakt med en susende stilhed, hvor kunstneren ikke rykker væk fra sig selv. De gode, markante kunstværker er født i dybderne af kunstnernes egne personlige føderum. Dér gemmes der ikke noget af vejen. Dér trækkes der veksler på et stort univers af menneskelige erfaringer, herunder det vi oplever som stærke følelser, livets smertepunkter og sorgerfaringer. Når disse erfaringer transformeres over i figur, billede eller skrift, kan de enkelte beskueres eller lytteres subjektive erfaringer omsættes til hjælpsom efterklang. Bente Polanos malerier og skulptur understøtter bogens essays.