Morten Leth Jacobsen

Sidst opdateret: 30. juli 2018
Morten Leth Jacobsen

Debut som skønlitterær forfatter 2009 med "Tornmark" (Verve Books). Udgav romanen "Mindset" 2010 på samme forlag. Statens Kunstfonds treårige arbejdsstipendium 2012.
Master i retorik (MARC) Århus Universitet 2010. Eksportingeniør 1994.
2011 - : Tekstforfatter, Factor X Adman, Aarhus
2005- 2011: Informationschef, Sønderjyllands Symfoniorkester Klummeskribent Jydske Vestkysten.
Underviser i retorik på aftenskole. Medlem af DFF (skønlitterære gruppe), Dansk PEN og Jyllands Forfattere.

Adresse: Enebakken 4, 8520 Lystrup Land: Danmark E-mail: Klik for at se e-mail

De skønlitterære, Aarhusgruppen

Tornmark

Rom, 2005. Det er vinter og paven ligger for døden. Tribunen samler sine mænd i Den Hvide Brigade, klar til kamp for et neofascistisk Italien, renset for udlændinge. Første mål er de hjemløse østeuropæere, så asiaterne. Og til sidst de sorte. Det er ordren til brigaden fra Tribunen - og brigaden gør, hvad Tribunen siger. På Palatinerhøjen står den danske arkæolog, Signe Tornmark, i spidsen for udgravningen af den sagnomspundne Lupercalgrotte og finder her skelettet af en af Romerrigets største hærførere, Publicus Decius Mus, der ofrede sit liv for Rom. Signe har fundet sin sande passion i arkæologien - kærligheden kniber det mere med.

Den hjemløse Eduard lever sit liv på gaden og søger en nat læ for regnen på Palatinerhøjen og bliver her vidne til Den Hvide Brigades første rituelle mord. Han møder Signe Tornmark og sammen tager de kampen op mod brigaden.

Ekstra Bladet: "Forfatteren har mange bolde i luften. Men dygtigt formår han at folde romanens forskellige spor ud, så spændingen intensiveres, jo længere bogen skrider frem ... med sikker og vidende hånd konstruerer forfatteren en historie, hvor fortidens fascinerende mytologi bliver levende brændstof for en aggressiv, skræmmende og ganske aktuel nationalisme."

Litteratursiden.dk: "Vellykket dansk debutroman hvis blanding af krimi, fascisme, arkæologi og Roms historie smelter sammen til en ganske overbevisende thriller."

Metroxpress: "...en hyggelig lænestolskrimi med uhyggelige perspektiver."

Nordjyske: "(bogen er) ... en kombination af en kriminalroman og en kærlighedsroman med et budskab, der er en direkte appel til situationen i Europa... Lad bogen hermed være anbefalet på det varmeste som bekræftelse for nogle og til overvejelse for andre."

Bogforsidens illustrator: Propel KBH