Johannes Fibiger

Sidst opdateret: 21. august 2022
Johannes Fibiger

Beskrivelse:

Johannes Fibiger (f. 1962) er cand.mag. i Dansk, Idéhistorie og Filosofi og lektor ved VIA-University College. Er forfatter og medforfatter til en række artikler og bøger inden for sprog, litteratur og medier.

Kontaktoplysninger:

Adresse: Hans Broges Vej 3, 8220 Brabrand Land: Danmark Mobil: 41267779 E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

BU-gruppen, Faglitterære gruppe
Forlag: Systime Udgivelsesår: 2021

Litteraturens genveje

Litteraturens genveje er en nyskreven litteraturhistorie, der fortæller dansk litteraturens historie med stadige udblik til verden. Bogen er skrevet af Sine Dalsgaard Kristensen og Johannes Fibiger under Lars Granilds redaktion.

Med udgangspunkt i 7 perioder funderet på hver deres 'tænkesokkel' skydes genveje gennem litteraturens mangfoldige landskab. Begrebet tænkesokkel er inspireret af Michel Foucaults bog "Ordene og tingene", hvor han arbejder med en given periodes epistemiske sokkel. Vi omsætter denne tænkning til dansk litteratur og undersøger den i syv afgrænsede perioder.

I løbet af august og september 2021 tilføjes løbende omkring 10-15 videoer til hvert kapitel, der gennemgår centrale elementer i periodens tænkning, Bogen kan både læses som papirbog og som iBog. I iBogen er videoerne integreret i brødteksten, så læseren får uddybet og forklaret tekst og billeder.