Johannes Fibiger

Sidst opdateret: 21. august 2022
Johannes Fibiger

Beskrivelse:

Johannes Fibiger (f. 1962) er cand.mag. i Dansk, Idéhistorie og Filosofi og lektor ved VIA-University College. Er forfatter og medforfatter til en række artikler og bøger inden for sprog, litteratur og medier.

Kontaktoplysninger:

Adresse: Hans Broges Vej 3, 8220 Brabrand Land: Danmark Mobil: 41267779 E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

BU-gruppen, Faglitterære gruppe
Forlag: Systime Udgivelsesår: 2021

Litteraturens veje – 4. udgave. 25års jubilæumsudgave.

Litteraturens historie kan opdeles og fortælles på et utal af måder. Litteraturens veje vægter den gode historie, for litteraturhistorien er en stor fortælling, og den fordyber sig i værkernes æstetik og idehistoriske kontekst.

Litteraturens veje udkom første gang i 1996, siden opdateret i 2003 og 2012 og foreligger nu i en fjerde og 25-års jubilæumsudgave. De eksisterende kapitler er blevet opdateret – ikke mindst perioden fra 1960 til 2020 har fået nye ord med på vejen. Bogen er således opdateret til og med foråret 2021. Endelig er er indledningen om at læse litteratur, metodeafsnit samt leksikonartikler revideret og faglig opdateret.

I mangt og meget er Litteraturens veje dog stadig det værk, som mange læsere allerede kender: Tilgangen til litteraturen er fortsat den samme: Man er tæt på stoffet, tæt på det æstetiske. Nu som før er intentionen at formidle litteraturens indsigter og udfordringer i et sprog, som kan fange og begejstre nye som gamle læsere.