Qaali Schmidt-Sørensen

Sidst opdateret: 6. april 2021
Qaali Schmidt-Sørensen

Beskrivelse:

Uddannet Kandidat inden for samfundsvidenskab, og har jeg brugt min tid i Danmark til at uddanne mig inden for det sociale og samfundsmæssige område, og har altid været meget interesseret i samfundsproblematikker. Siden studietiden har jeg været optaget af at formidle de sociale og kulturelle forskellige i det danske samfund ift. integration af indvandrere og flygtninge.

Kontakt Oplysninger:

Adresse: Ryesgade 92, 3.tv., 2100 København Ø, 4720 Præstø
Hestehavevej 77, 4720, Præstø
Land: Danmark Mobil: 42197929 E-mail: Klik for at se e-mail

Besøg mig på:

Forlag: CDR-Forlag Udgivelsesår: 2008

På taget af dommedag

»Du ligner en, der kommer fra Siyaad Barres klan,« sagde han og pegede på mig. Så rejste en ung mand sig, og han tog sit gevær frem og stak løbet ind mod min nakke. Han sagde, han ville skyde mig først, fordi jeg var kvinde, og det ville være synd, hvis jeg skulle overvære, hvordan de andre døde. Jeg lukkede øjnene og ventede på, at han skød mig. Han holdt geværet længe mod min nakke, mens han snakkede med de andre om, hvordan de skulle skyde os. Jeg troede, min sidste time var kommet.

En ung kvindes hæsblæsende beretning om flugten fra krigen i Mogadishu i Somalia. En fortælling om dét, der sker hver eneste dag ude i verden – en fortælling vi her i Danmark oplever i mediernes glimt, og som efterlader os alle i forvirring og sorg over, at det sker gang på gang.

Pludselig tog han geværet væk og sagde, at han gerne ville beholde mig for sig selv. Så grinede de alle og fortsatte med at spise deres mad.

En fortælling om dét, der sker hver eneste dag ude i verden – en fortælling vi her i Danmark oplever i mediernes glimt, og som efterlader os alle i forvirring og sorg over, at det sker gang på gang.

Som et lille lys i mørket kan vi varme os ved, at Qaali Ibrahim Schmidt-Sørensen er sluppet bort fra krigen – og her fortæller os om det liv, der udspiller sig i et af verdens utallige helveder.