Qaali Schmidt-Sørensen

Sidst opdateret: 24. marts 2024
Qaali Schmidt-Sørensen

Beskrivelse:

Uddannet Kandidat inden for samfundsvidenskab, og har jeg brugt min tid i Danmark til at uddanne mig inden for det sociale og samfundsmæssige område, og har altid været meget interesseret i samfundsproblematikker. Siden studietiden har jeg været optaget af at formidle de sociale og kulturelle forskellige i det danske samfund ift. integration af indvandrere og flygtninge.

Kontaktoplysninger:

Adresse: Ryesgade 92, 3.tv., 2100 København Ø, 4720 Præstø
Hestehavevej 77, 4720, Præstø
Land: Danmark Mobil: 42197929 E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

Faglitterære gruppe

Besøg mig på:

Forlag: CDR-Forlag Udgivelsesår: 2012

Usynlige mennesker

Somalia findes ikke, for den stat, der hed sådan, er gået i opløsning, men somaliere findes der mange af. En af dem er Qaali Schmidt-Sørensen.

Hun ved, at somaliere er stolte mennesker, der lever i en kultur med stærke traditioner.

Hun er selv somalier og kender til de problemer, der opstår i mødet mellem tradition og modernitet. Som somalier kan hun også få sine landsmænd til at fortælle deres historier, så man tror på dem.

Somalia findes ikke, for den stat, der hed sådan, er gået i opløsning, men somaliere findes der mange af. En af dem er Qaali Schmidt-Sørensen. Hun ved, at somaliere er stolte mennesker, der lever i en kultur med stærke traditioner. Dem holder mange af somalierne fast ved, for så længe de gør det, ved de, hvem de er, og hvor de kommer fra. Verden forandrer sig imidlertid og mange unge somaliske mænd og kvinder forsøger at tilpasse sig den moderne verden tid, men når de gør det, bliver de ofte mødt med hård modstand fra forældre, slægtninge og klanledere, der er bange for, at deres kultur og identitet vil gå under, ligesom staten Somalia gjorde det. De gør derfor, hvad de kan for at holde de unge fast i den somaliske kultur, selv om den er så svækket, at den må bruge tvang for at holde de unge fast i den. I deres desperation sender de traditionsbevidste somaliere også deres børn og unge på opdragelsesrejser til det hjemland, der er gået i opløsning som stat, og som nu kun findes som førmoderne områder, hvor stammer og klaner hersker. Resultaterne er ofte fortvivlelse, identitetsforvirring, flugt og hjemløshed. Det er temaer, der går igen i Qaalis fortælling om somaliere hun har mødt på rejser i USA, Canada, Holland og de skandinaviske lande. Hun er selv somalier og kender til de problemer, der opstår i mødet mellem tradition og modernitet. Som somalier kan hun også få sine landsmænd til at fortælle deres livshistorier, så man tror på dem.
Fra Egon Clausens forord.