Leila Buchardt Joensson

Sidst opdateret: 12. maj 2023
Leila Buchardt Joensson
Leila Joensson i Vikingelandsbyen, Risby Foto: Rita Leth

Beskrivelse:

Leila Buchardt Joensson (f. 1969) er læreruddannet og arkæolog. Harigasti-Hærgæsten er forfatterens debutroman. Romanen er den første bog i trilogien om Harigasti slægten. En fortælling om jernalderen i det tidlige Europa og Brittania, baseret på virkelige begivenheder og arkæologisk viden

Kontaktoplysninger:

Adresse: Nørregade 3. M. 1., 6430 Nordborg
Guderup
Land: Danmark Mobil: 21285954 E-mail: Klik for at se e-mail CVR: 30445139
Associeret medlem

Online Referencer:

Forlag: Mellemgaard Udgivelsesår: 2017

Harigasti-Hærgæsten

Harigasti – Hærgæsten er en historisk roman fra førromersk jernalder. Romanen bygger på virkelige hændelser i tiden forud for vikingerne og bekræfter Danmarks og Midteuropas tidlige historie. Harigasti – Hærgæsten giver et solidt indblik i stammernes traditioner og religioner, og hvem danskerne er efterkommere af. Gennem hovedpersonens øjne oplever vi jernaldermandens hverdag. På tværs af kontinentet og til verdens ende oplever vi de begivenheder, der leder til kimbrernes udvandring og romernes erobring af Britannia.

Året er 235 før Kristi fødsel. Laurentius Gaius Nobilis er i embedet som romersk soldat udsendt som spejder til de keltiske og germanske stammer før og efter Alperne. På rejsen gennem stammernes riger tager han ophold hos høvdinge, fyrster og stolte krigere. Uroligheder præger livet i de germanske landsbyer. Høvdinge og krigere bygger forsvarsanlæg og ringborge. Magten centreres i fyrstesæder, der dominerer varehandlen i midtlandet. Regnen plager høsten i nord, og folket sulter. Stammernes præster ofrer til guderne i håb om bedre tider. Kampen for overlevelse dominerer over hele kontinentet.