Katja Gottlieb

Sidst opdateret: 29. april 2019
Katja Gottlieb

Jeg er uddannet dansk- og historielærer og har virket som sådan i 17 år. Jeg har undervist på alle klassetrin, men de fleste af årene har jeg været udskolingslærer. Pt. studerer jeg dansk på Københavns Universitet og fungerer som næstformand i Dansklærerforeningens Folkeskolesektion. Her er jeg også ansat som faglig konsulent. Jeg er optaget af skolen og fællesskabet, litteratur og medier. Jeg er desuden blogger, klummeskribent (Avisen Nordsjælland, Dansk Kirketidende 2018), debattør, kursus- og foredragsholder, og en del af repræsentantskabet i Tænketanken SOPHIA, og sidder i styrelsen for læremiddelgruppen i Dansk Forfatterforening.

Adresse: Ydunsvej 12G, 3000 Helsingør Land: Danmark Mobil: 30710257 E-mail: Klik for at se e-mail

Læremiddelgruppen

Forlag: Dansklærerforeningens Forlag Udgivelsesår: 2016

1000 års ballade

forløbet ”1000 års ballade”, arbejdes med fortolkning og kommunikation med udgangspunkt i genren folkevise. Eleverne vil blive introduceret til folkeviser som genre, samt grundlæggende analyse. Eleverne skal desuden forholde sig til samspillet mellem genre og indhold ved at skrive en folkevise om til en nyhedsartikel, og efterfølgende skrive en nyhed om til en folkevise og fremlægge denne.
Der er i forbindelse med dette forløb en række tilhørende arbejdsark til eleverne, samt to lærerark. Se bilag.