Katja Gottlieb

Sidst opdateret: 29. april 2019
Katja Gottlieb

Jeg er uddannet dansk- og historielærer og har virket som sådan i 17 år. Jeg har undervist på alle klassetrin, men de fleste af årene har jeg været udskolingslærer. Pt. studerer jeg dansk på Københavns Universitet og fungerer som næstformand i Dansklærerforeningens Folkeskolesektion. Her er jeg også ansat som faglig konsulent. Jeg er optaget af skolen og fællesskabet, litteratur og medier. Jeg er desuden blogger, klummeskribent (Avisen Nordsjælland, Dansk Kirketidende 2018), debattør, kursus- og foredragsholder, og en del af repræsentantskabet i Tænketanken SOPHIA, og sidder i styrelsen for læremiddelgruppen i Dansk Forfatterforening.

Adresse: Ydunsvej 12G, 3000 Helsingør Land: Danmark Mobil: 30710257 E-mail: Klik for at se e-mail

Læremiddelgruppen

Forlag: Dansklærerforeningens Forlag Udgivelsesår: 2018

Blog & vlog

Af Katja Gottlieb
ISBN:
Målgruppe: 7.-10. klasse
Blog & vlog er målrettet 7.-10. klasse og præsenterer gode eksempler, undersøgende opgaver og relevant fagsprog.

Blog & vlog præsenterer eleverne for forskellige typer af blogs og vlogs og guider dem i deres arbejde med at genrebeskrive, analysere, vurdere og perspektivere teksterne i forhold til kommunikation, indhold, sprog og form. Igennem bogen opbygger eleverne viden og fagsprog om de to genrer, og de skal sideløbende producere egne blog- og vlogindlæg.

I Blog & vlog er der fokus på:

• Genretræk og kategorisering af typer af blogs og vlogs.
  • Afsender- og modtagerforhold samt skjulte afsendere.
  • Analyse og vurdering af indre komposition, primær hensigt og sprogbrug.
  • Analyse og vurdering af ydre komposition, layout, billeder og filmiske virkemidler.
  • Indsigt i og refleksion over den kontekst, de to genrer er en del af.
  • De to genrer i relation til den skriftlige prøve.
  • De to genrer i relation til den mundtlige prøve.

Blog & vlog er målrettet 7.-10. klasse.