Katja Gottlieb

Sidst opdateret: 29. april 2019
Katja Gottlieb

Jeg er uddannet dansk- og historielærer og har virket som sådan i 17 år. Jeg har undervist på alle klassetrin, men de fleste af årene har jeg været udskolingslærer. Pt. studerer jeg dansk på Københavns Universitet og fungerer som næstformand i Dansklærerforeningens Folkeskolesektion. Her er jeg også ansat som faglig konsulent. Jeg er optaget af skolen og fællesskabet, litteratur og medier. Jeg er desuden blogger, klummeskribent (Avisen Nordsjælland, Dansk Kirketidende 2018), debattør, kursus- og foredragsholder, og en del af repræsentantskabet i Tænketanken SOPHIA, og sidder i styrelsen for læremiddelgruppen i Dansk Forfatterforening.

Adresse: Ydunsvej 12G, 3000 Helsingør Land: Danmark Mobil: 30710257 E-mail: Klik for at se e-mail

Læremiddelgruppen

Forlag: Forlaget Helle Udgivelsesår: 2016

Det, de kalder livet

9.a læser Herman Bang, og det er virkelig kedeligt. Og i øvrigt har Monique holdt fest i weekenden, så der er vigtigere ting at forholde sig til. Det var godt nok ikke hele 9.a, der var inviteret med, men det var en god fest. Lige bortset fra, at Viktoria ikke rigtig gider at tale med Monique. Og Rasmus blev så stiv, at han blev hentet af sin mor, så han fik ikke lige scoret Selma. Det der med Eik og Sofia, var nok heller ikke så smart, for nu er Ronja og Eik uvenner. Der er gang i meget andet en novelleanalyse i 9.a.

Det var min mor, der syntes, jeg skulle holde den fest i lørdags. Det kunne da være hyggeligt, sagde hun og smilede desperat til mig. Hun sad og ventede, da jeg kom hjem fra skole, og jeg kunne godt se, at der var noget under opsejling. Hun slukkede tv’et på køkkenvæggen og skoddede smøgen, da jeg trådte ind. Hun viftede røgen væk med den ene hånd uden at slippe mig med øjnene.

”Hva’ så, skat?” spurgte hun, allerede inden jeg havde smidt tasken på gulvet.

Hva’ så? Hva’ så hvad? Hendes øjne var store og gloede grådigt på mig. Jeg anede ikke, hvad jeg skulle svare.