Gitte Paracha Thorhauge

Sidst opdateret: 18. maj 2020
Gitte Paracha Thorhauge

Beskrivelse:

Forfatter og lyriker Gitte Paracha Thorhauge f. 1953 i Aalborg. Mine udgivelser:
Romanen Fjorten dage i Eves liv, 14.04.2020
Bogen The Eight Cats of my Life med fortællinger om mine katte, 2019
Bogen KATTENS TIL KÆRLIGHED med fortællinger om mine katte, 14.12.18
Romanen Jeg brænder sgu fucking hele lortet, 03.12.13
Romanen Anna Rubina, 09.08.13
Romanen Anna Rubina Slægt, 30.03.13 Digtsamlingen AMORDFIBIE, 2011.
Digtsamlingen INGENTINGHEDENS UNIVERS, 1999.

Kontaktoplysninger:

Adresse: Johnstrupsvej 10, 9000 Aalborg Land: Danmark E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

De skønlitterære, Lyrikere

Online Referencer:

Besøg mig på:

Jeg brænder sgu fucking hele lortet

Inga er sagsbehandler. Det er en helt almindelig dag på jobbet. Den dag skal der komme tre borgere til samtale, men det er dagen efter den værste dag i hendes liv. Hvordan vil hun klare det? Vil hun kunne tage presset? Ja, selvfølgelig kan jeg det, tænker hun. Jeg er jo en gammel rotte i faget.

Men det er ikke hvem som helst, der kommer til samtale den dag ... Flygtningen fra Balkan er den første. AA, der har været chauffør, men som kørte ind i folk, er den anden. Pigen med slangen er den tredje.

Det bliver en hård dag. En sagsbehandlers mareridt. Kan en sagsbehandler ende med selv at blive en sag?

Redaktør Camilla Faieq Jensen skriver blandt andet: Romanen er skrevet med en rigtig god og original struktur, som fastholder læseren i en konstant spænding uden en lykkelig forløsning. Det er en velstruktureret kalejdoskopisk fortælling, hvor alle karakterer ses fra mange forskellige vinkler, som åbenbarer nye sider og overraskelser. De mange skift fra perspektiv til perspektiv skaber en dramatisk underliggende tråd, som forstærker de til tider forfærdelige oplevelser og beretninger. Fortællingen virker detaljeret og troværdig. Der er ikke de store misforståelser eller uregelmæssigheder i opbygningen. Fortællingen har en rigtig fin dynamik og følger en velkomponeret rød tråd, så læser aldrig mister overblikket på trods af de mange perspektivskift. Til gengæld finder læser hurtigt ud af, at man ikke altid kan stole på det , der fortælles, da der altid vil være to sider af samme sag. Personerne er meget afrundede karakterer og slet ikke flade skabeloner. Deres indbyrdes forhold, og intriger er nænsomt flettet ind i hinanden, og efterlader læser med en personlig holdning til hver enkelt karakter. Læser vil have nemt ved at lade sig medrive af fortællingen, og hovedpersonernes oplevelser og psykologi på godt og ondt.

Bogforsidens illustrator: Bente Nordstjerne Petersen