Erik Thomas Barfoed

Sidst opdateret: 6. maj 2020
Erik Thomas Barfoed
Erik Barfoed

Beskrivelse:

Jeg er født i 1969 i København og begyndte at skrive og tegne, da jeg var omkring 13.

Jeg er vokset op med en blanding af klassiske danske børnebøger som Lille Vergil, Gummitarzan og bøgerne om Snøvsen og så engelsk og amerikansk børne- og ungdomslitteratur, jeg fandt på biblioteket. Ursula K. LeGuins serie om Jordhavet (bind 1 hedder Troldmanden fra Jordhavet), John Wyndhams Da trifitterne kom og H.G. Wells Tidsmaskinen. Og mange, mange flere bøger og tegneserie med et magisk islæt.

I mit forfatterskab er jeg blandt andet inspireret af den engelske forfatter Neil Gaiman.

Jeg har arbejdet med ord og billeder det meste af mit liv. Både som forfatter (med fokus på litteratur til børn og unge), tegner (jeg har haft min egen tegneseriestribe engang!), som taleskriver (bl.a. for Mette Touborg, da hun var borgmester), som underviser af forfattere og filmanuskriptforfattere og som oversætter. Jeg har også været madanmelder for Politiken og Gastro.

Jeg er uddannet klassisk filolog og har været formand for censorkorpset for de klassiske fag ved universiteterne. Jeg har arbejdet i forlagsbranchen og blandt andet været forlagschef for Sesam og Egmont Kids. Fra 2006-2008 direktør for samtlige redaktionelle medarbejdere i Aschehoug, senere Lindhardt og Ringhof.

Kontakt Oplysninger:

Adresse: Serridslevvej 40, 2. th., 2100 København Ø Land: Danmark Tlf: 21481569 E-mail: Klik for at se e-mail

Medlem Af:

Illustratorgruppen, BU-gruppen

Online Referencer:

Besøg mig på:

Forlag: Høst & Søn Udgivelsesår: 2004

August går i glemmebogen

Augusts bedste ven er forsvundet. Hans forældre har glemt at hente ham i fritidshjemmet, og hans taske og tøj hænger stadig i garderoben. Men selvom August og Omar leder efter ham overalt, er han ingen steder at finde.

Hvad sker der med de ting folk går og glemmer? Og når folk glemmer hinanden?
August og Omar begiver sig ud på et halsbrækkende eventyr for at redde deres ven ud af den gådefulde og uhyggelige verden bag Glemslens flod, hvor grådige madkassemonstre og cigarrygende kampkommoder nidkært vogter over glemte skatte, og hvor ingen slipper ud af Borteherskerens klør.

Spændende og underfundig oplæsningshistorie, man ikke lige glemmer …

Bogen udkom i 2005 og er også udkommet i Tyskland, Norge og Sydkorea.