Kaare Øster

Sidst opdateret: 5. september 2021
Kaare Øster

Fagforfatter, analog/digital. Freelance formidler.

Indgår i netværkssamarbejder.

Producerer især læremidler til især de ældste årgange i grundskolen. Temaer som globalisering, social, økonomiske og økologisk bæredygtighed, naturfag, samfundsfag, flerfaglighed, redaktion og projektledelse.

Medlem af bestyrelsen i Dansk Forfatterforening, medlem den faglitterære styrelse i foreningen.

Bestyrelsesmedlem i Polarskoleafn.dk

Tidl. pæd. konsulent/projektleder ved CFU, professionshøjskonen VIA i Midtjylland og bl.a. arrangør af Skolemessen i hhv. Roskilde og Århus: www.skolemessen.dk - projektleder for Skolemessen 2016.

Medlem og formand for Undervisningsministeriets faggruppe for geografi samt Naturfag 10. klasse ifm. udarbejdelse af Fælles Mål 2009.

Beskikket censor i natur/teknnik og geografi ved læreruddannelsen.

Medlem af opgavekommissionen/geografi-naturfag i Ministeriet for børn og undervisning 2012-16.

Ekstern konsulent og redaktør ved forlaget Alinea, 1998 - 2002.

Anmelder ved fagbladet Folkeskolen siden 1982, www.folkeskolen.dk

Medlem af bestyrelsen i Dansk Naturvidenskabsformidling www.formidling.dk, senere sciencefactory indtil organisationen blev innddraget i undervisningsministeriet.

Styregruppen for www.klimakaravanen.dk

Medlem af Miljøministeriets grønne netværk for undervisning

Medlem af styrelsen for Skolernes EnergiForum www.skoleenergi.dk

Medlem af redaktionen for TemaNYT og Galathe 3 www.temanyt.dk

Medlem af redaktionen for www.temanyt.dk, online-samarbejdsprojekt Berlingske Tidende og Alinea

Ekstern redaktør på serien GO-Global Bog&Net, Geografforlaget

Dansk medlem af LETIN, Learning Together International, EU-netværk

Dansk koordinator for Science Across the World

Dansk koordinator sammen med Poul Tang for Ocean.98

Medlem af styregruppen for tredje verdens projektet Youth meeting Youth, kontakt mellem Danmark og Østafrika

Konst. amtscenterleder, Århus amt, i perioden 1997/98

Cand. pæd., almen pæd./geografi, 1. del, afsluttet 1986 som bachelor, DLH, Kbh.

Læreruddannelse fra Marselisborg Seminarium med liniefagene biologi og geografi,

Lærer i Langå Kommune, 1975 - 1995 og sideløbende konsulent ved Amtscentret for Undervisning, Århus Amt siden 1979

Studentereksamen, Viborg Katedralskole, 1969.

Født i isvinteren 1950 samt opvokset på den grønne og forhåbentlig energi- og bæredugtige ø Samsø midt i Kattegat

Adresse: Havet 24 A, 8550 Glesborg Land: Danmark Mobil: 22262611 E-mail: Klik for at se e-mail

Faglitterære gruppe, Aarhusgruppen, Læremiddelgruppen

Forlag: Dansk Fjernvarmeforening Udgivelsesår: 2022

FJERNVARMESKOLEN – materiale på vej om fjernvarme

Om fjernvarme i Danmark med udblik til resten af verden - fremtidens bæredygtige varmeforsyning/afkøling især i store og megastore byer, hvor et fjernvarmenet kan etableres.
Grundskolens ældste klassetrin. Gratis.