Asser Amdisen

Sidst opdateret: 5. oktober 2021
Asser Amdisen

Beskrivelse:

Historiker, forfatter, højskolemenneske, historiefortæller.
Skriver populærvidenskabelige historiebøger, hvor jeg tager de lange stræk. Hele Danmarkshistorien, hele demokratiets historie og så videre. Jeg er faguddannet historiker og håber det kan ses på indholdet af mine bøger, men også at det ikke kan ses på formen og læsbarheden af samme.
Er i øvrigt også mange andre ting:-)

Kontaktoplysninger:

Adresse: 2200 København N Land: Danmark E-mail: Klik for at se e-mail CVR: 34296952

Medlem Af:

Faglitterære gruppe

Online Referencer:

Besøg mig på:

Forlag: Lindhardt & Ringhof (oprindeligt Haase Forlag) Udgivelsesår: 2017

En ualmindelig og kortfattet danmarkshistorie

Fra begyndelsen til for nyligt

”Hvis jeg havde haft sådan en historielærer i skolen, havde jeg hørt bedre efter”. Sådan lød en af de mange tusinde Facebook-kommentarer til Asser Amdisens optræden med ”Danmarkshistorien på 1 minut” på Go’ Morgen P3 i foråret 2019.;

Asser Amdisen evner som få at gøre historie underholdende og vedkommende, han siger sin mening og fatter sig gerne i korthed.

I denne bog får du Amdisens version af 15.000 års danmarkshistorie – fra dengang isen smeltede til for nylig – fortalt med vid, bid og humor. En oplagt gavebog til konfirmanden, din onkel – eller til dig selv.

“I en tid, hvor der er rift om at formidle og fortolke danmarkshistorien, er det en nydelse, at det gøres af en historiker, som mestrer sit stof og tør slå et slag for den store fortælling. Amdisen er ikke bare en eminent fortæller, men han er også en modig historiker. Bogen kan sagtens læses som periodevis nedslag i historien ud fra interesse, men det helt store udbytte får man som læser, hvis man vælger at lade Asser Amdisen tage en i hånden og tage turen gennem det hele fra oldtid, det sidste kongemord, over reformationen helt frem til Danmark i en globaliseret arbejdsdeling.”
5 hjerter – Politiken

“Jeg vil skrelle superlativene ned til ett enkelt faktum, og det er, at Asser på en ufattelig fin måte får fram den pragmatiske sammenhengen mellom hendelsene i historien og får deg til å se på det aller meste med nye øyne. Kjøp denne boken! Les!” – Roger Pihl, nordmand, forfatter