Ane Riel

Sidst opdateret: 24. august 2016
Ane Riel

Jeg har været medlem af Dansk Forfatterforening siden 1995, hvor jeg fik udgivet min første børnebog, en undervisningsbog om malerkunst (i samarbejde med Maria Friberg Busch). Siden er det blevet til en række undervisnings/børnebøger om bl.a. arkitektur, Storm P, skilsmisse, venskaber og ballet. Bemærk, at de fleste af disse er udgivet under mit ungpigenavn Ane Brahm Lauritsen. I 2013 udkom min første voksenudgivelse, romanen ’Slagteren i Liseleje’ og i 2015 fulgte romanen ’Harpiks’. Begge bøger er skrevet og præsenteret som romaner/skønlitteratur, men er ikke desto mindre blevet præmieret af krimigenren.

SLAGTEREN I LISELEJE (Tiderne Skifter, 2013) – min debut som romanforfatter – er en skæv og temmelig grum sag om en ældre dame, der viser sig at rumme meget mere, end hendes venlige ydre afslører. Den blev af Det Danske Kriminalakademi kåret som årets bedste danske krimi/spændingsdebut. Bogen er udkommet i 5 oplag og solgt til Norge og Tyskland. Da der i foråret 2015 blev afholdt 'European First Novel Festival' i Budapest, repræsenterede jeg Danmark med den.

HARPIKS (Tiderne Skifter, 2015) handler om en lille piges opvækst hos en mor, som er for stor til at forlade soveværelset, og en far, som fylder hjemmet op med skrammel. Den har fået en udelt begejstret modtagelse i pressen med bl.a. 5 hjerter i Politiken, 5 stjerner i Berlingske og 5 stjerner i Ekstra Bladet. Weekendavisens anmelder omtaler den som det bedste stykke danske litteratur, han har læst i årevis, og på bibliotekernes website, Litteratursiden, bliver den kaldt "et suverænt vellykket værk". Også bogbloggerne har taget den til sig og givet den femstjernede anmeldelser over hele linjen. I december 2015 figurerede Harpiks blandt 'Årets Bedste Bøger' på Litteratursiden såvel som i Berlingske Tidende, hvor den var på litteraturredaktørens Top 10 over danske udgivelser. Bogen er foreløbig solgt til Norge, Finland, Tyskland og Japan. I 2016 var den nomineret til Læsernes Bogpris, som Carsten Jensen vandt med ’Den første sten'. Desuden var den finalist ved DR ROMANPRISEN og endte på 2. pladsen efter Ida Jessens 'En ny tid’.

Priser for Harpiks:
GLASNØGLEN 2016 (Nordens bedste spændingsroman)
HARALD MOGENSEN-PRISEN 2016 (Bedste danske spændingsroman)

Der brygges på en tredje roman ...

Adresse: Klokkevangsvej 4, 3360 Liseleje Land: Danmark E-mail: Klik for at se e-mail

De skønlitterære, BU-gruppen

Udgivelser

Flere udgivelser

Seneste udgivelse: Harpiks
Forlag: Tiderne Skifter
Udgivelsesår: 2015

.