Anne Hedeager Krag

Sidst opdateret: 5. marts 2018
Anne Hedeager Krag

Seniorforsker og mag.art. i forhistorisk arkæologi ved Aarhus Universitet i 1988. Har i en årrække arbejdet særligt med tekstiler af uld, hør og silke fra Middelhavsområdet i danske samlinger. Medlem af CIETA, Center for international tekstilforskning. Medlem af forskergruppen ’Textiles from the Nile Valley’, sekretær i Den Danske Nationalkomité for Byzantinske Studier, Københavns Universitet, som hører under AIEB, Association Internationale des Ètudes Byzantines.
medlem af styregruppen for textilnet.dk. og medlem af Selskabet for Kirkelig Kunst.

Adresse: Dronningens Tværgade 41, 4, 1302 København K Land: Danmark Mobil: 29663114 E-mail: Klik for at se e-mail

Faglitterære gruppe

Udgivelser

BOGUDGIVELSER og artikler i udvalg

2015: Festskrift til Karsten Fledelius. Det talende levende menneske. (red). Kim Frederichsen & Anne Hedeager Krag. Forlaget Rhodos. Heri artikel: Arven fra det kristne Egypten: Koptiske tekstiler i danske samlinger. Pp. 122-129.

2014: Storfyrstinde Olga i Eksil.  Af Karsten Fledelius, Kim Frederichsen og Anne Hedeager Krag. Poul Kristensens Forlag.

2011: Ørnetæppet og andre silkefund fra Knud den Helliges helgenskrin i Odense Domkirke

/The Eagle Silk and other silks in the shrine of St. Canute in Odense Cathedral. Poul Kristensens Forlag.

2010: Arven fra Byzans, red. Øystein Hjort. Tidsskriftet SFINX (i redaktionsgruppen: Karsten Fledelius, Øystein Hjort, Iben Skibsted Klæsøe og Anne Hedeager Krag).

2003: Dragt og Magt red. Anne Hedeager Krag, Museum Tusculanums Forlag, Københavns Universitet.

1994: Grøn, Ole, Anne Hedeager Krag og Pia Bennike: Vikingetidsgravpladser på Langeland.

Meddelelser fra Langelands Museum, Rudkøbing.

2018: Byzantine and oriental silks in Denmark 800-1200 AD. I Medieval Clothing and Textiles 14, Cambridge.

2016: Farvede tekstiler i Danmark. 1000-1200 e.Kr. I: Dragtjournalen 14 (red) Kirsten Rykind-Eriksen, ss. 18-24.

2012: Symbols of Power in Viking Age Dress in Denmark. I: Endyesthai (To dress): Historical, Sociological and Methodological Approaches. Conference Proceedings, Athens, 2010, pp. 19-24.                                                                                                                                                   2009: Oriental Influences in The Danish Viking Age: Kaftan and Belt with Pouch. (ed): E. Anderson Strand, M. Gleba, U. Mannering, C. Munkholt and M. Ringgaard: North European Symposium for Archaeological Textiles X, Oxbow Books, Ancient Textiles Series Vol.5,113-116. 2007: Christian Influences and Symbols of Power in Textiles from Viking Age Denmark. Christian influence from the Continent.  (ed) C. Gillis and M.-L. B. Nosch: Ancient Textiles. Production, Craft and Society. Oxbow Books, Oxford, pp. 237-243.                                                                1999: Fränkisch-Byzantinische Trachteinflüsse in drei Dänischen Grabfunden des 10 Jahrhunderts. Archäologisches Korrespondenzblatt, Mainz, pp. 425-444.

Samt en del artikler i tidsskrifterne SFINX og SKALK, senest i SFINX 1/2017