Find oversætter

Billedfortællinger på Hald

Årets Hald-kursus er for folk, der har erfaringer med eller har lyst til at påbegynde et illustrator-forfattersamarbejde. Det er målrettet makkerpar, der trænger til at finde nye veje i deres samarbejde eller en ny kick-start. Man kan derfor kun ansøge som ”par”.

For kurset står forfatter Camilla Hübbe og illustrator Rasmus Meisler, der siden 2012 har arbejdet sammen om grafiske romaner, app-romaner, digitale fortællinger, teaterforestillinger og udstillinger.
Hübbe og Meisler vil i løbet af kurset fortælle om deres samarbejde og give feedback til de deltagende par, der alle skal medbringe en skitse (eller blot en løs idé) til det projekt, de er – eller vil gå – i gang med. Det medbragte projekt kan være en graphic novel eller en billedbog – men i princippet er alt muligt inden for tekst-illustrationssamarbejde.

 

NB! Kurset begynder klokken 14 fredag d. 15. marts og slutter efter frokost søndag d. 17. marts ved 13-tiden.

Underviser(e)

Forfatter Camilla Hübbe og illustrator Rasmus Meisler

Camilla Hübbe (f.1963) debuterede 2007 med Cirkus Saragossa og har siden skrevet en række børne- og ungdomsbøger. Bl.a. den illustrerede ungdomsroman TAVS , der er inspireret af mangategneserien og romanen Louis Armstærk om pigen Louis, der tager ud for at finde sin far, som forsvandt i en orkan. Senest har Camilla skrevet romanen NORD, om den unge pige Nord, der forvilder sig ind i den nordiske mytologi, hvor det viser sig, at hun er forudbestemt til at redde jorden fra undergang.
Eksistentielle temaer som døden, kærligheden og det fælles ansvar for verdens fremtid indgår i forfatterskabet.

Camilla har været hovedforfatter på TV-serien Nynne (TV3, 2006) og TV2’s julekalender Tvillingerne og Julemanden fra 2013 (genudsendt i 2018). Hun har arbejdet på det Kongelige Teater og DR samt skrevet teaterforestillinger for børn både i Danmark og Norge. Senest en gendigtning af Nøddeknækkeren i samarbejde med Storstrøms Kammerorkester.
Camilla er præmieret med Danmarks Skolebibliotekarers Børnebogspris 2013 for TAVS. I 2017 fik Nord 5 stjerner i Politiken og Statens Kunstfonds Litteraturudvalg kårede NORD til en af årets 10 bedste bøger. Se også: www.camillahubbe.com

Rasmus Meisler (f. 1973) er illustrator, grafiker og medstifter af tegnestuen Spild af Tid (www.spildaftid.dk).
Han er uddannet fra Danmarks Designskole i 1998 og specialiserede sig i arbejde med TV grafik og animeret satire.
Rasmus stiftede firmaet Spild af Tid med 3 gode kollegaer i 2000 og arbejdede bla. med animerede musikvideoer og intro grafik til DR. I 2002 vandt Spild af Tid Den Danske Designpris for Digital Kommunikation og et årti senere "Årets Bedste Bogarbejde” da de udkom med den litografiske kunstbog ‘Hvad blev der af sex, drugs and remoulade?’. De senere år har Rasmus Meisler primært beskæftiget sig med at illustrere til aviser, magasiner og børne- og ungdomsbøger. Han har tegnet en lang række pladecovers (vandt tilbage i 2003 ‘Årets danske jazzcover’ til Danish Music Awards. Sammen med Camilla Hübbe har Rasmus skabt ‘Tavs’, der bl.a. blev præmieret med Danmarks Skolebibliotekarers børnebogspris for bogen og senest den udstillingsaktuelle NORD, der i 2017 blev kåret af Statens Kunstfonds Litteraturudvalg som en af årets 10 bedste bøger.

Foto: Lena Paaske

Tilmelding

Fortryd

Alle felter skal udfyldes

2004 - 2019 © Copyrighted | Dansk Forfatterforening | Designed by Arendt™ & Developed by Eksakte